ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Anayasa Mahkemesinin Hukuksuz Girişimleri

Anayasa Mahkemesinin Hukuksuz Girişimleri
15.10.2020 13:29
A+
A-

"AYM" ANAYASA MAHKEMESİNİN İMZA ATTIĞI HUKUKU FELÇ EDEN KARARLARDAN BAZILARI :
 
Onlardan beklenen, ülkemizde güvenlik-hukuk denklemini çok dengeli bir şekilde kuracak, birini diğerinin önüne geçirmeyecek kararların altına imza atmaları. Çünkü birbirinin içine geçmiş bu iki kavramdan birini, her ne sebeple olursa olsun diğerinin önüne koyarsanız, hukuk devletinin temelini dinamitlemiş olursunuz.

Beş yıl öncesinden verilen kararlardan bir seçki yaptım:
. 6-8 Ekim kanlı ve toplu katliamların faili Selahattin Demirtaş için hak ihlali kararı.
. FETÖ’nün dershanelerine yönelik olarak alınan dershanelerin kaldırılması kararına iptal.
. Barış Bildirisi adı altında PKK’yı ve terörü öven öğretim üyeleri hakkında açılan davada da ifade özgürlüklerinin ihlal edildiği kararı.
. Türkmenlere yardım götüren MİT tırlarına tezgâh kuran FETÖ’cülerin verdiği bilgilerle Yayın Yönetmeni olduğu Cumhuriyet gazetesinde devlete ait bilgileri deşifre ederek ülke güvenliğini tehlikeye atan Can Dündar’ın tutukluluk hâlinin hak ihlali olduğuna dair karar.
. 15 Temmuz darbe girişimiyle bir kere daha idrak ettiğimiz üzere devletin her türlü bürokratik kademesine sızan FETÖ örneğinin bir daha yaşanmaması için alınan “Memurlar için güvenlik soruşturması” kararına iptal.
. Her türlü yalanın, tehdidin, iftiranın, hakaretin dolaşıma sokulduğu, Türkiye’de ofis açmayarak vergi de vermeyen hesap da vermeyen Twitter’a yönelik engellemenin “ifade özgürlüğüne engel” denilerek kaldırılması.
. “Şehirler arası kara yollarında gösteri ve yürüyüş düzenlenemez” kararına iptal.
 
AYM’NİN “HAK İHLALİ” KARARLARI MİLYONLARIN HAKLARINI İHLAL ETTİ
 
Tüm bu “hak ihlali” kararlarının altına imza atan AYM, Demirtaş’ın emriyle katledilen 37 insanın, dükkânları yağmalanan binlerce esnafın, okulları yakılan milletin haklarını bir çırpıda ihlal etti.
MİT tırlarıyla ilgili yayınla ülkemizi terörist devlet gibi gösteren alçağa “hak ihlali” ödülü vererek 80 milyonun hakkını ihlal etti.
Güvenlik soruşturması kararını iptal ederek geçmişte FETÖ tarafından doldurulan devlet kadroları nedeniyle işsiz kalan milyonların hakkını ihlal etti.
Böyle uzar gider…
Can Dündar bir başka ülkede, örneğin bugün sığındığı Almanya, Fransa ya da ABD’de gazeteci olarak aynı şeyi yapsaydı ya yargı yoluyla yedi sülalesinin anası ağlatılır ya da evinde “ölü” bulunurdu!..
Bu yüzden artık kararları kadar üye yapısıyla da tartışmalı hâle gelen AYM yeniden ele alınmalı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.