ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5188
EURO
34,7220
ALTIN
2.497,58
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

EKREM İMAMOĞLU BÜTÇE OLUŞTURMAK İÇİN PARKLARI SATIŞA ÇIKARDI

EKREM İMAMOĞLU BÜTÇE OLUŞTURMAK İÇİN PARKLARI SATIŞA ÇIKARDI
05.12.2019 11:15
A+
A-

Şile’deki 19 bin metrekarelik alana kurulu, tamamı bitmiş ve vatandaşın hizmetine 1 buçuk yıl önce açılmış olan parkın ihalesi dün gerçekleştirildi. Parkın ihalesinin yapılmasına İBB önüne Şile halkını temsilen gelen bir grup vatandaş karşı çıktı. Şile Belediye Başkanı’nın bu parkın imarına müsaade etmem sözlerine rağmen park İBB’nin iradesiyle satışa sunuldu. Şile halkını temsilen konuşan Osman Hacıosmanoğlu, parkın satılmaması için bütün yasal yollara başvuracaklarını belirtti.

11-13-29-vatandasin-parklarini-satarak-istanbul-u-yonetemezsiniz

BUGÜN ŞİLE’DE YARIN BAŞKA YERDE!

Parkın satışına karşı çıkmak için İBB önünde bulunduklarını belirten grup temsilcisi Osman Hacıosmanoğlu, “İstanbul’da yapılan parklar vatandaşın rahat nefes alabilmesi için açılmış, daha önceki yönetimler tarafından insanların kullanımına sunulmuş alanlar. Bu alanların ihale edilerek satılması demek İstanbul’un nefes alanlarının tükenmesi anlamına geliyor. Bugün Şile’deki park satılacak, yarın İstanbul’un diğer ilçelerindeki alanlar satılacak” ifadelerini kullandı.

PARKIN YERİNE OTEL YAPACAKLAR

Bir tane ağaç kesildiğinde sokaklara dökülen çevreci insanları Şile’ye davet eden Hacıosmanoğlu,”Bu parkın, ağaçların tahrip edilmesine müsaade etmesinler. İhale sonuçlandığı zaman park satılacak. Bu parkın yerine bir otel yapılmasının planlandığına dair söylentiler var. Biz vatandaş olarak bu konuda hassasız. Bu duyumları dikkate almak zorundayız.” şeklinde konuştu.

“YASAL YOLLARA BAŞVURACAĞIZ”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na seslenen Hacıosmanoğlu, “Biz asla ve kata elimizden geldiğince bütün yasal yolları kullanarak tarumar etmeye çalıştığınız bu yeşil alanları vatandaş olarak koruyacağız. 15 milyon insanın ikame ettiği, milyonlarca turistin geldiği ve bu kadar getirisi yüksek olan bu şehri yönetmek için eğer parkları satarak bütçe oluşturacaksanız, siz bu şehri yönetemezsiniz. İstanbul’un imarından sorumlu olan diğer yetkililer de müsaade ediyorsa, biz vatandaş olarak sesimizin çıktığınca bağırmaya devam edeceğiz. Yasal yollardan yürümeye devam edeceğiz” dedi.

İBB ALICI BULAMADI

Şile’de ki halka açık olan parkın satışına karşı olarak İBB önünde toplanan vatandaşların eylemi sonuç verdi. İmar durumu dinlenme ve rekreasyon alanı olarak belirlenen 18.996,53 metrekarelik büyüklüğe sahip olan ve muhammen bedeli 22 milyon 795 bin 836 lira olarak belirlenen parka alıcı çıkmadı. Söz konusu yeşil alanın gelecek dönem tekrar satışa çıkartılacağı belirtildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.