ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3862
EURO
35,0429
ALTIN
2.326,30
BIST
9.137,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’le ilgili dikkat çekici tespitler

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’le ilgili dikkat çekici tespitler
14.04.2020 22:39
A+
A-

"FETÖ elebaşının vize işini de halletmişler"

Dilekçede, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'le ilgili dikkat çekici tespitler yer aldı.

Açık Toplum Vakfı kurucu üyesi ve aynı zamanda 2013 yılı itibarıyla vakfın Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan İshak Alaton'un 28 Ekim 2013'te sanık Gökçe Tüylüoğlu ile yaptığı görüşmeye, dilekçede şu şekilde yer verildi:

"Gökçe: Benim sizinle konuşmak istediğim bir konu daha var aslında İshak Bey… Ee bakın Zaman ve Todays Zaman hiç ilgi göstermedi yani siz aradığınız için geldiler ama tek bir kelime çıkmadı her ikisinde de… İşte bilemiyorum bir de yani onu siz, yani sizce neden diye ben size sormak istiyorum.

İshak: Ben o zaman bunu soracağım çarşamba günü.

Gökçe: Çünkü şöyle bir şey de var eğer bu ar… biliyorum ki Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı farklı, Zaman ve Todays Zaman da farklı iki yapı ama eğer onlar hiçbir şekilde de cemaatin bir yayın organı burası eğer onlar hiç ilgi göstermiyorsa Anadolu'da o zaman onlarla bir şekilde ortaklık kurmamız da mümkün değil yani.

İshak: Ben o zaman bir şey yapayım istiyorsan Turhan Bozkurt'u (FETÖ firarisi) davet edeyim bana.

Gökçe: Ya Turhan Bozkurt ne kadar etkili.

İshak: E vallahi ben sana söyleyeyim şöyle oldu, etkisini şöyle düşünebilirsin. Bir pazartesi günü, geçen pazartesi o beni aradı, saat dört buçuğa doğru… Dedi ki 'Hocaefendi hastaneden döndü, yerinde morali bozuk. Sizin gibi yakın dostları onu arayınca morali çok düzeliyor acaba siz bir ara arayabilir misiniz?' Ben 'Hay hay ararım.' dedim. Bunun üzerine hemen atladı üzerine 'Ekrem Dumanlı Pensilvanya'da, hocanın yanında saat şimdi orada 9, kahvaltıya oturacaklar biraz sonra, tam zamanıdır arar mısınız?' dedi. 'Ararım.' dedim, numarayı verdi Ekrem Dumanlı'nın, şimdi bu aramayı organize eden…"

Dilekçede, sanık Gökçe Tüylüoğlu'nun aynı gün İshak Alaton ile yaptığı şu görüşme de yer aldı:

"Gökçe: Hı hı peki yani hani Turhan Bozkurt'a neden yapmadığı sorulabilir dediğiniz gibi.

İshak: Ben onu yapacağım çarşamba günü de sen bana dedin ki ne kadar… Sen haklısın belki de, Ekrem Dumanlı'yı arayacağım biliyor musun neden… Hadi sana bir şey daha açıklayayım Ekrem Dumanlı benden şeyi istedi o eski hikaye vize… Hatırladın mı?

Gökçe: Ha evet hatırladım evet evet hatırladım.

İshak: O zaman onu temsil eden oydu ve onu görüştürdüm bir öğle yemeğinde Morton Abramowitz ile… Yani bana bu kadar borçlu.

Gökçe: Aynen bence sizi kırmamaları gerekiyordu dolayısıyla önce bir Turhan Bozkurt'a ne oldu diye mutlaka sormak gerekiyor.

İshak: Demek oradan başlayayım…"

Dilekçede, bu görüşmelerin Açık Toplum Vakfının Türkiye'deki misyonunu açıkça ortaya koyduğu kaydedildi.

Dilekçede, 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen'in, 1999 yılından bu yana ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaşadığı hatırlatılarak, Gülen'in, ABD’de ikamet etmesi için gerekli olan Yeşil Kart (Green Card) alması amacıyla mahkemeye sunulan tavsiye mektuplarında, eski CIA yöneticisi Graham Fuller ve eski ABD'nin Ankara Büyükelçisi Morton Abramowitz'in imzalarının olduğu ve örgüt elebaşının bu belgeler ile ABD'de oturum izni aldığının bilindiği kaydedildi.

Söz konusu telefon görüşmesinde de Gülen'in ABD'de oturum izni alabilmesi için tavsiye mektubu veren Abramowitz'le FETÖ/PDY bağlantısının, Açık Toplum Vakfı Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanlığı da yapan İshak Alaton tarafından sağlandığının anlatıldığı belirtilen dilekçede, "Bu sebeple de FETÖ/PDY'nin kendilerine 'borçlu' olduğunu, istedikleri şeyleri yapmak durumunda olduklarının belirtildiği görülmektedir. Tek başına bu görüşme bile Açık Toplum Vakfının Türkiye'deki misyonunu alenen ortaya koymaktadır." denildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.