ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5824
EURO
34,7951
ALTIN
2.506,68
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

HABIB AL SAYEGH, ORTADAN KALDIRILDI

HABIB AL SAYEGH, ORTADAN KALDIRILDI
08.12.2019 12:34
A+
A-

ŞAİR VE YAZAR SAYEGH KİMDİR?

Şair ve yazar Sayegh, 1955'te Abu Dabi'de doğdu. 1977'de felsefe dalında lisans derecesi aldı. 
1998 yılında Londra Üniversitesi'nden İngilizce-Arapça dilbilimi ve çeviri dalında yüksek lisans derecesi aldı.
Gazetecilik ve kültür alanlarında çalıştı, Sharjah merkezli Al-Khaleej gazetesinde günlük yazı yazıyordu ve onlarca Arap ve uluslararası konferans ve seminere katıldı.

Mohammed-habib-750

Arap Yazarlar Genel Birliği Genel Sekreteri ve BAE'de yayınlanan Alkhaleej (Körfez) gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Habib al-Sayegh'in 64 yaşında ani ölümü, ülkesinin İsrail ile normalleşmesine eleştiren ve normalleşmeden vazgeçilmesine dair bir makale yayınlamasından iki haftadan az bir zaman sonra meydana geldi.

Makalesinde işgal devleti İsrail yönetimiyle ilişki kuran ve İsrail'in Filistin halkına karşı uyguladığı hukuk dışı politikaları ve yıkımları haklı çıkarmaya çalışan Arap hükümdarları ile işbaşındaki BAE yönetimine ağır eleştirilerde bulunmuştu.

Yazar Sayegh'in ani ölümünden, bölgede İsrail ile normalleşme projesine önderlik eden Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan yönetimi sorumlu tutuldu.

Al Nahyan ve Suudi Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, İsrail ile normalleşmeye sürecini başlatan Arap ülke liderleri arasında ilk sıralarda geliyor.

BAE'deki İsrail ile normalleşme karşıtları, Sayegh'in ölümüyle ilgili şüphelerini dile getirerek, son dönemde işkenceye maruz kaldığını öne sürdüler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.