ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Koronavirüsten 24 bin kişi öldü

Koronavirüsten 24 bin kişi öldü
06.02.2020 13:18
A+
A-

Çin merkezli bilişim devi Tencent koronavirüsten 24 bin kişinin öldüğünü, 154 bin kişinin de virüs taşıdığı duyurdu. Şirket kısa süre sonra paylaşımını kaldırdı.

Çin Ulusal Sağlık Kurumu’nun son açıkladığı verilere göre, koronavirüs salgınında 563 kişi yaşamını yitirdi. Virüs taşıdığı tespit edilenlerin sayısı ise 28 bini aşmış durumda.

Çin her gün verilerle kamuoyunu bilgilendirse de, Çin merkezli dünyanın en büyük video oyunları üreten şirketi Tencent söz konusu resmi rakamların gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü.

Euronews’İn haberine göre, Tencent, ülkede koronavirüsten ölen kişi sayısını internet sitesinde 24 bin 589 olarak yazdı.

Şirketin internet ana sayfasında yayımlandıktan kısa bir süre sonra kaldırılan rakamlarda enfekte hasta sayısı da 154 bin olarak ifade edildi.

Pekin hükümetiyle Tencent’in açıkladığı ölü sayısı arasında 80 kat fark bulunuyor.

Vuhan’da ortaya çıkan koronavirüs salgınının kısa bir sürede hızla yayılması sonrası bazı yayın organları ve sosyal medyada Çin’de hükümette bulunan Komunist Parti’nin gerçek rakamları sakladığı söylentileri dolaşıyordu.

Tencent’in geçen cumartesi yayımlayıp, kısa süre sonra kaldırdığı koronavirüsle ilgili paylaşımda enfekte sayısı 79 bin 808, koronavirüs taşıdığından şüphelenilen kişi sayısı 154 bin 23 ve virüs bulaşıp iyileşen hasta sayısı ise 269 olarak açıklandı.

Taiwan News’in haberinde Tencent’e ait enfekte hasta sayısı 79 bin 808 iken bu sayısı resmi rakamlarda 14 bin 446.

Çin hükümeti doktoru susturdu

Vuhan’da çalışan doktor Li Wenliang’ın koronavirüs salgınını resmi açıklama yapılmadan üç hafta önce tespit edip insanları uyardığı ancak Çinli yetkililer tarafından 'internette söylenti yaymak ve kamu düzenini bozmak’ suçlamasıyla susturulduğu ortaya çıkmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.