ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3277
EURO
35,1006
ALTIN
2.305,35
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Mustafa Güven

İslami Davet ve İrşat çalışmaları alanında hizmet yapmaktadır. Evli ve dört çocuk babasıdır.

    SENİN KILAVUZUN KİM?

    28.05.2020 00:00
    A+
    A-

    Güzel bir pazar sabahı güneş ışıkları yavaş yavaş etrafı aydınlatırken, akşamdan kararlaştırdığınız gibi, sabah kahvaltısını çam ağaçlarının ve oksijenin bol olduğu yeşile boyanmış bir ormanda yapmak için biran evvel yola çıkmak amacıyla hızlıca kalkıp hazırlıklara başlıyorsunuz. Hafta boyu stresli iş temposu ve şehir hayatının getirmiş olduğu o ağır atmosferi ve yorgunluğu bir nebze de olsa hafta sonu yapacağınız bu gezi ve piknikle atlatmış olup dinlenmenin heyecanıyla tutuşuyorsunuz. 

    Hazırlıklar tamamlanmış, ailecek arabaya binmiş ve yola çıkmışsınız bile. Bir süre sonra hedeflediğiniz ormana gelmiş ve rahat edeceğiniz bir yer için ormanın derinliklerine doğru ilerliyorsunuz. Nihayetinde kuş seslerinin ve yeşilliğin bol olduğu bir yere aracınızı park ediyor, beğendiğiniz bu yere sergileri seriyor ve yerleşiyorsunuz. 

    Kahvaltı sonrası herkes bir şey yaparken siz de bu güzelliği ile âdeta sizi büyüleyen ormanı biraz gezmek ve çevreyi görmek istiyorsunuz. Ormanın içine doğru yürüyorsunuz. Kuş sesleri, çiçekler, kelebek ve arılar derken merakla ilerlemeye devam ediyorsunuz. 

    Uzun bir süre yürüdüğünüzü ve aile fertlerinden hayli uzaklaştığınızı fark ettiğinizde biraz tedirginlik hissediyorsunuz ama hemen kendinizi toparlayıp ailenize kavuşmak için geri dönüşe geçiyorsunuz. Bir süre yürüdüğünüzde anlıyorsunuz ki yolunuzu şaşırmış ve kaybolmuşsunuz! 

    İçinizdeki o tedirginlik, bu sefer büyük bir korkuya dönüşmüş ve panik ile ne yapacağınızı bilemez durumdasınız. Yanınızda sizi ailenizle irtibata ulaştıracak herhangi bir şey de yok. 

    Allaha yalvar ve yakarışlarınız başlamıştır.
    Şimdi tek bir isteğiniz vardır, o da bu kocaman ıssız ormanda, karanlık çökmeden bir an evvel, doğru olan yolu bulup ailenize kavuşmaktır! 

    Sağa mı, sola mı, ya da öne arkaya mı doğru yürümen gerektiğini bilmeden oracıkta korku ve endişe ile bekleye dururken, birden yakınınızda bir ses işitiyorsunuz. Bir süre sonra bu sesin sahibi karşınıza çıkıveriyor. Göğsünün üzerinde kurtarıcı yazan bir yazı ile boynunda asılı bir pusula olan uzun boylu, ak sakallı, nur yüzlü bir adam!

    Ömründe hiç bu kadar sevinmemiştin. Tam eyvah bittim dediğin yerde, düştüğün bu korkunç durumdan seni kurtaracak kişi karşına çıkmıştı. Sen henüz kaybolduğunu söylemeden o anlamış ve sana şöyle diyor: “Bak ben bu ormanda kaybolan insanları kurtaran kurtarıcı kişiyim. Bu ormanı çok iyi bilir, tanırım. Bugüne kadar senin gibi binlerce insanı kurtardım. Seni de bu sıkıntıdan kurtarıp, ailene kavuşturacağım. Yalnız bunun için senden iki şey isteyeceğim!

    â–ªArkamdan benim izlerimi takip edeceksin. Ben nereye basarsam sen de tam benim ayak izimin olduğu yere basarak benim izimi, yolumu takip edip yürüdüğüm yöne doğru yürüyeceksin!

    â–ªBana söylediklerim ve yaptıklarımla alakalı, neden, niçin gibi sorular sormayacak ve bana tam manasıyla güveneceksin.”

    Bu şartlarımı kabul edersen ben de seni buradan kurtarıp, ulaşmak istediğin yere, ailene sapasağlam ulaştırırım. 

    Bu diyalogdan sonra, kaybolan kişinin kurtarıcı olan kişiye cevabı, “kayıtsız ve şartsız evet" demek oldu. Daha sonra da kurtarıcı olan kişiyle beraber ailesine kavuşmak için yola revan oldular. 

    Değerli okuyucu kardeşim; yüce Allah tarafından insanlara gönderilen hidayet rehberleri (kurtarıcıları) olan Peygamberlerin durumu da yukarıdaki hikâyeye benzer şekildedir. Bu geçici imtihan dünyasından doğru bir yola ve yöne ulaşıp ebedi olan Ahiret hayatımızı kurtarmak için, gönderilmiş olan Peygamberlere tereddütsüz olarak iman edip onların getirdikleri mesaja ve sünnetlerine (İslam’ı anlama ve yaşama tarzlarına) tavizsiz olarak harfiyen tabi olmamız gerekiyor.

    Not: Bu yazı, yazar Feyzullah Birışık'ın bir sohbetinden esinlenerek yazılmıştır.

    Yazarın Diğer Yazıları
    21.10.2021 11:12
    04.10.2021 19:18
    20.11.2019 00:00
    02.04.2022 02:00
    30.04.2020 00:00
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.