ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3865
EURO
35,0590
ALTIN
2.326,65
BIST
9.096,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

İsmail Yaşa

Suudi Arabistan İslam Üniversitesi mezunu olan İsmail Yaşa, Diriliş Postasında köşe yazarlığı yapmaktadır. Katar El Arab gazetesi, Arabi 21 sitesi ve Ahbaru sitelerinde Arapça makaleleri yayınlanmaktadır.

    Türkiye’ye karşı DAEŞ oyunu

    04.06.2020 00:00
    A+
    A-

    Putin’in Hafter’e destek için gönderdiği Wagner güvenlik şirketine bağlı paralı askerlerin Trablus ve Terhune cephelerinden Beni Velid kentine çekildikleri ve gruplar halinde Libya’dan ayrılmaya hazırlandıkları rapor edilirken önceki gece Libyalı arkadaşlardan bir mesaj geldi.

    Mesajda Rus ve Suriye rejimi istihbaratlarının bir grup DAEŞ üyesini Suriye’den Libya’ya transfer ettiği, söz konusu teröristlerin Türkiye tarafından Libya’ya gönderilmiş ve Hafter’e bağlı güçlerce yakalanmış gibi gösterileceği belirtiliyordu.

    Çok geçmeden de Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır medyası bu yönde haberler yapmaya başladı.

    Bu tür haberlerin amacı uluslararası toplumun dikkatini Hafter komutasında savaşan Rus, Sudanlı, Çadlı ve Suriyeli paralı askerlerden başka yöne çekmek.

    Aynı zamanda da Türkiye’nin Libya’daki meşru hükümete verdiği desteğe gölge düşürerek Hafter’i teröre karşı mücadele ediyormuş gibi göstermek.

    Öne sürülenlerin gerçekle uzaktan ya da yakından ilgisi olmadığını bile bile “Çamur at, izi kalsın” taktiğini uyguluyorlar.

    Onlarca haber sitesi ve yüzlerce trol papağan gibi aynı iddiayı tekrarlıyor.

    Hatırlarsanız benzer yalanları Suriye’de de gündeme getirmiş, Türkiye’nin DAEŞ’ten petrol satın aldığını öne sürmüşlerdi.

    Oysa Suriye’de bu tür iddiaları gündeme getiren YPG/PKK yandaşları ve diğerlerinin bizzat kendileri kanlı terör örgütüyle işbirliği içindeydi.

    Libya’da da yine Hafter’in isyanına “terörle mücadele” bahanesiyle meşruiyet kazandırmak için DAEŞ’i kullandığını biliyoruz.

    Trablus’u işgal ederek ülkede askeri diktatörlük kurması için emekli generali destekleyen ülkelerin yalan haberleri ve iğrençlikleri sınır tanımıyor.

    Dubai’den yayın yapan Suudi Arabistan el-Arabiya el-Hades kanalı, Türkiye’nin Libya’ya gönderdiği Suriyeli bir grubun lideriyle UMH yetkililerinden biri arasında geçtiğini iddia ettiği bir telefon görüşmesinin kaydını yayınladı.

    Ses kaydında Suriye lehçesiyle konuşan ve adının “Ebu’l-Hattab el-İdlibi” olduğu söylenen kişi diğerinden kendilerine Mısırlı ve Zintanlı kızlar ile İdlib’den veya Türkiye’den Suriyeli savaşçılar göndermesini istiyordu.

    Haberde ayrıca Libya’da ölen Suriyeli savaşçıların Türkiye üzerinden Afrin’e götürüldüğü ve Türk istihbaratıyla koordineli olarak hareket eden Suriyeli grupların o cesetleri bomba yüklü araçlara koyup Suriye’de ölmüşler gibi gösterdiği öne sürülüyordu.

    Bu tür düzmece ses kayıtları oluşturmanın son derece basit bir iş olduğunu söylemeye gerek yok.

    Dün Suriyeli devrimcilere “cihad nikâhı” iftirasıyla çamur atanların bugün bir benzerini Libya’da gündeme getirmeleri hiç şaşırtıcı değil.

    Aynı kişiler Katar’daki Türk üssünde görevli askerlerin Katarlı kadınları taciz ettikleri yalanını da ortaya atmıştı.

    Suriyeli savaşçıların cesetlerinin Afrin’e götürülerek Suriye’de ölmüşler gibi gösterildikleri iddiası ise çok iyi bildikleri bir taktik.

    Çünkü Mısır rejimi bu taktiği uyguluyor ve Libya’da ölen askerlerini Sina’daki çatışmalarda ölmüş gibi gösteriyor.

    Hafter yanlılarının asılsız iddialarını yoğunlaştırmalarının sebebi sahada aldıkları ağır yenilgi.

    Paralı askerlerle başaramadıklarını medya yoluyla ve trollerle başarabileceklerini sanıyorlar.

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.