ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3283
EURO
35,0825
ALTIN
2.297,56
BIST
8.989,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Merkel, Erdoğan’ı iknaya çalışıyor

Merkel, Erdoğan’ı iknaya çalışıyor
13.08.2020 17:36
A+
A-

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede, Doğu Akdeniz'deki gelişmeler başta olmak üzere bölgesel meseleler ele alındı.

Başkan Erdoğan, Doğu Akdeniz'deki sorunların uluslararası hukuk çerçevesinde hakkaniyet ve diyalog temelinde çözülmesinden yana olduklarını ifade etti.

Görüşmede, Türkiye-Almanya ilişkilerini geliştirmeye yönelik adımlar da değerlendirildi. 

NE OLMUŞTU?

Türkiye, Meis Adası yakınlarında sondaj çalışması yapmak üzere Navtex ilan etmişti. Yunanistan, bu gelişme üzerine büyük yaygara kopararak gerilimi tırmandırmıştı. Türkiye'yi durduramayan Yunanistan panikleyerek Almanya'yı aramış, diplomasi için Türkiye'den talepte bulunmasını istemişti. Merkeli bizzat Başkan Erdoğan'ı arayarak diplomasiye ve diyaloğa şans verilmesini istemişti.

Erdoğan, Yunanistan'a güvenmediğini belirtmiş, ancak Almanya'nın kefil olması ile arama faaliyetini durdurmuştu. Bölgede gerilim düştü denilirken, Yunanistan – Mısır ile Münhasır Ekonomik Bölge anlaşması yaparak, Türkiye'nin Libya ile yaprığı anlaşmanın önüne geçmek istedi. Türkiye, çakışan bölgelerin olduğu korsan anlaşmayı tanımayarak bir Navtex daha ilan etti.

Oruç Reis, yanındaki Türk donanması ile Doğu Akdeniz açıklarında sondaj faaliyetlerine başladı. Yunanistan bir kez daha tutuştu ve Almanya'dan yardım istedi. Merkel, Erdoğan ile gerilim sonrası bir kez daha görüşmek istedi. Görüşme bugün gerçekleşti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.