ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3168
EURO
35,0597
ALTIN
2.307,99
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

ÖSYM’ye LGBT’e Tepkisi

ÖSYM’ye LGBT’e Tepkisi
28.06.2020 21:51
A+
A-

YKS’nin ilk aşaması olan Temel Yetenek Testi'nde (TYT) şarkısının sözüne yer verilen Mabel Matiz’in LGBT sapkınlığına destek verdiği biliniyor.

SKANDALIN ARDINDAN AK PARTİ, MHP VE ÖSYM'YE TEPKİ

LGBT iğrençliğine dair skandal ifadeleri olan Matiz'in sınavda yer verilmesi tepki çekti. Söz konusu olaya tepki gösteren isimlerden biri de Yazar Sema Maraşlı oldu. Sosyal medya hesabı aracılığıyla konuya dair paylaşımlarda bulunan Maraşlı, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'ün yanı sıra AK Parti ile MHP'yi de etiketledi.

Sema Maraşlı, Temel Yetenek Testi'nde imza atılan skandala dair "Bugünkü #yks2020 sınavında Halis Aygun gençlere eşcinsel ve LGBT savunucusu Mabel Matiz'den başka örnek gösterecek kimseyi bulamadınız mı? Ne yapmaya çalışıyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Maraşlı, konuya dair tepki gösterdiği bir diğer paylaşımında ise "ÖSYM Mabel Matiz i Arap ritmine ve tasavvufa bağlamayı da başarmış. Halis Aygün gençlere örnek gösterdiğiniz Matiz şaşkınlığını dile getirirken 5 sene üniversitede lanet ede ede okuduğunu açıklamış Eşcinsel olup kendini şarkıcılığa vermiş. Gençlere de şimdi tavsiyelerde bulunuyor." dedi.

TYT'de imza atılan skandala ilişkin AK Parti ile MHP'ye bir soru da yöneltti. Maraşlı, "İstanbul Sözleşmesi'nin amacı doğrultusunda mı hazırlanıyor bu sorular?" diye sordu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.