ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3298
EURO
35,0568
ALTIN
2.285,05
BIST
8.979,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

ABD BELGELERİ: GÜLEN’İN DARBENİN EMRİNİ VERDİĞİNİ ORTAYA KOYUYOR!

ABD BELGELERİ: GÜLEN’İN DARBENİN EMRİNİ VERDİĞİNİ ORTAYA KOYUYOR!
25.10.2021 12:46
A+
A-

15 Temmuz darbe girişiminde darbenin kontrol merkezi Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin davanın 9 bin 204 sayfalık gerekçeli kararında, bugüne kadar hiç gün yüzüne çıkmayan çarpıcı bilgiler yer aldı. SABAH’ın ulaştığı dava dosyası eklerinde, darbeyi yönetin mahrem imamların 1 Kasım 2015 seçimleri sonrasında yoğun Pensilvanya trafiği dikkat çekti. Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Hakan Çiçek gibi darbeyi yöneten mahrem imamlar ABD’ye İngiltere, İsviçre ve Almanya gibi ülkeler üzerinden geçti. Darbeyle Gülen’in bağını gizlemek amacıyla yapılan bu trafiği ABD’nin İç Güvenlik Bakanlığı Gümrük ve Sınır Koruma Ofisi raporları deşifre etti. Raporlara göre, mahrem imamlar farklı ülkeler üzerinden ABD’ye geldi. Hatta durumu kuşkulu görülerek kendisi ile mülakat yapılan Kemal Batmaz, ilk gece New York Riviera Otel’de kalacağını, geri kalan tüm zamanında ise Pensilvanya’da Fetullah Gülen ile kalacağını yetkililere anlattı. Elde edilen belgeler, Ankara’da yapılan toplantılar sonrasında sürekli ABD’ye giden mahrem imamların darbe girişiminin elebaşı Fetullah Gülen’in talimatıyla ve yön vermesiyle yaptığı tek tek belgelenmiş oldu.

O VİLLA 1 KASIM’DAN SONRA KİRALANDI
Örgüt tarafından gizliliğe büyük önem verildiğinden mahrem toplantıların katılımcı sayısına göre örgüt evleri veya örgüt mensupları tarafından kiralanan şirket, işyeri gibi yerlerde yapıldı. Katılımcı sayısının çok olması gereken toplantılar için giriş-çıkış yoğunluğunun dikkat çekmeyeceği şirket veya iş yerleri özellikle tercih edilerek amaca uygun yerler tespit edilerek kiralandı. Bu kapsamda örgütün mahrem askeri yapılanmasında Ankara Hava Lojistik Komutanlığı imamı olan firari Serkan Aydın tarafından 1 Kasım Seçimlerinden hemen sonra ve 09 Kasım’da örgüte ait Ümitköy Empati Danışmanlık şirketi adına Çankaya’da 3 katlı villanın kiralandı. Örgütün hücre yapılanmasının doğal sonucu olarak her birim sorumlusunun kendisi ile aynı hücre yapılanmasında bulunan ve sorumlusu olduğu örgüt mensuplarını tanıdığı, darbe girişimini planlayıp sevk ve idare edecek askeri kadronun belirlenmesi ve birbirleriyle tanıştırılarak darbe girişimi hazırlıklarını yapmalarının sağlanmasına yönelik olarak öncelikle örgütün TSK sorumluları sanıklar Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Hakan Çiçek, Nurettin Oruç ve Harun Biniş’in ilgili mahrem imamlar ile villa da toplantılar yaptı.

Bu toplantılarda örgütün Genel Kurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığı içerisinde yer alan örgüt mensuplarından darbe planını yapacak, darbe girişimini sevk ve idare edecek üst kurmay kadro belirlendi. Örgüt liderinin emir veya onayı sonrası asker örgüt mensuplarının bağlı olduğu örgüt abileri tarafından örgüt imamları ve birbirleri ile görüştürülerek tanıştırıldıkları bu şekilde örgütsel hücrelerin birleştirilerek darbe girişimine ilişkin ana kurmay kadronun belirlendiği kaydedildi.

VİLLADAN SONRA İŞYERİ KİRALADILAR
Örgütün darbe hazırlıklarında kullandığı bir diğer adres ise FETÖ mahrem askeri yapılanmasında Jandarma Genel Komutanlığı Karargah/Harekat birimlerinden sorumlu müdür yardımcısı firari Ahmet Sürmen tarafından 15 Mart 2016 tarihinde Ankara’da Mebusevler Mahallesindeki bir daire oldu. İş yeri eğitim proje ofisi olarak 1 yıllığına aylık 2 bin 800 lira bedele kiralandı. Darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanması üzerine her iki adresin de boşaltılarak terk edildi.

12 KEZ ANKARA’YA GELİP DARBE TOPLANTILARINA KATILDI
Gerekçeli karardaki en önemli bilgilerden biri de Namık kod adlı Adil Öksüz’ün Ankara’da katıldığı darbe toplantıları oldu. Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock’u 2014 Ağustos itibariyle kullanan Öksüz, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde öğretim görevlisi olarak çalışmasına karşın 34 SIR 49 plakalı araç ile plaka tanıma sistemi verilerine göre, 27 Aralık 2015 ile 15 Haziran 2016 tarihleri arasında 12 kez Ankara’ya gelerek darbeye hazırlık toplantılarına katıldı. Öksüz, Ankara’daki her önemli toplantıdan sonra, ABD’ye giderek örgüt elebaşısı Fetullah Gülen’e bilgi verip aldığı talimatları darbe toplantılarına katılan örgüt mensuplarına aktardığı kaydedildi.

ABD RAPORUNDA GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Türkiye’de mahrem imamlarla yapılan toplantılar sonrasında örgütün TSK yapılanmasını yöneten isimlerin Türkiye-ABD arasındaki hava trafiği başladı. Ancak bu trafikler örgüt elebaşının ve örgütün yönetim merkezinin bulunduğu ABD’ye gidişlerinin dikkat çekmemesi için ABD’ye doğrudan gitmek yerine farklı ülkeler üzerinden gerçekleştirildi. Hakan Çiçek, 6 Kasım 2015’de İsviçre, Kemal Batmaz 14 Kasım 2015’de İngiltere, Harun Biniş ise 16 Kasım 2015’de Almanya’ya havayolu ile çıkış yaptı. Hakan Çiçek 11 gün sonra, Kemal Batmaz 27 gün sonra, Harun Biniş ise 8 gün sonra Türkiye’den yurtdışına çıktıkları ülkeler üzerinden Türkiye’ye geri dönüş yaptı. Akıncı davasına ulaşan rapor, ABD yolculuklarını gizleyen mahrem imamları deşifre etti.

Amerika Birleşik Devletleri İç Güvenlik Bakanlığı Gümrük ve Sınır Koruma Ateşeliği ile yapılan yazışma sonucunda Adil Öksüz, Hakan Çiçek, Kemal Batmaz ve Harun Biniş’in Türkiye’den farklı ülkelere çıkış yaptıkları tarihlerde o ülkeler üzerinden ABD’ye giriş yaptıkları belirtildi. Akıncı davasının gerekçeli kararında sanıkların bu eylemlerinin örgütün elebaşısı Fetullah Gülen’den darbe girişimine yönelik talimatları almaları ve örgüt liderinin emri doğrultusunda FETÖ’nün TSK yapılanmasından sorumlu imamları olan sanıklar Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Hakan Çiçek, Nurettin Oruç ve Harun Biniş tarafından darbe girişimi hazırlıklarına başlandığı belirtildi.

KEMAL BATMAZ’I ABD OFİSİ YALANLADI
Örgüt elebaşısı Fetullah Gülen ile ilişkisini her fırsatta inkar eden Kemal Batmaz’ın yalanı da ABD İç Güvenlik Bakanlığı Gümrük ve Sınır Koruma görevlileri tarafından kendisiyle yapılan mülakat üzerine tutulan tutanakla biz kez daha yüzüne çarpılmış oldu. Mahkemeye gönderilen raporda, Kemal Batmaz’ın 01 Ocak 2016’da ABD’ye giriş yaptığında kişisel kullanım amacıyla yanında 7 bin dolar getirdiği, göçmen vizesi gereksinimi atlatmak için ülkeye birçok kez geldiği düşüncesi ile durumu kuşkulu görülerek kendisi ile mülakat yapıldığı belirtildi. Kemal Batmaz ile yapılan mülakatta sanığın ilk gece New York Riviera Hotelde kalacağını, geri kalan tüm zamanında ise Pensilvanya’da Fetullah Gülen ile kalacağını, arkadaşı İsmail Çelik’in kendisini alacağını ve otele götüreceğini, diğer arkadaşı Yavuz Yunus’un ise kendisini Fetullah Gülen’in evine götüreceğini söylediği kaydedildi. Yine aynı ofis tarafından gönderilen tutanaklarda Adil Öksüz’ün de İngiltere üzerinden ABD’ye gittiğinin tespit edildiğini belirtildi.

DARBE TOPLANTILARI SIRASINDA SIK SIK ÖRGÜT LİDERİNİ BİLGİLENDİRMİŞLER
Akıncı davasının gerekçeli kararında örgüt imamlarının elebaşı Fetullah Gülen’i süreç hakkında nasıl bilgilendirildiği de detaylarıyla anlatıldı. Adil Öksüz’ün Ankara Çayyolu’nda bulunan 3 katlı villada 27 Aralık 2015’te darbeye hazırlık toplantısı yaptıktan kısa bir süre sonra 31 Aralık’ta Türkiye’den İngiltere’ye, aynı gün İngiltere’den ABD’ye geçti. Kemal Batmaz, Hakan Çiçek, Nurettin Oruç’ta Türkiye’den ABD’ye giderek bu şekilde, 27 Aralık 2015’teki darbe girişimi toplantısından hemen sonra farklı yollardan ABD’ye giderek Pensilvanya’daki örgüt elebaşı Gülen ile görüşüp darbe toplantıları hakkında değerlendirmeler yaptı. Tüm imamlar, 3 ile 5 gün arasında Pensilvanya’da kalarak Türkiye’ye dönüş yaptı.

SON TALİMATI 25 HAZİRAN’DA ALDILAR
15 Haziran 2016’da Ankara’ya gelerek darbe hazırlık toplantılarına katıldıktan sonra İstanbul’a dönen Adil Öksüz’ün 20 Haziran’da, Nurettin Oruç’un da aynı tarihte Hakan Çiçek ise 19 Haziran’da yurtdışına çıktı. Daha 10 gün sonra da Kemal Batmaz’ın ABD’ye gitti. Sanık Adil Öksüz ile Hakan Çiçek’in 5 gün sonra, diğer sanıklarında ardından Türkiye’ye dönüş yaptıkları belirtildi. Adil Öksüz’ün 20 Haziran ile 25 Haziran’da ABD’de olduğu dönemde Nurettin Oruç, Hakan Çiçek ve Kemal Batmaz’ın da ABD’de olduğu, burada hep birlikte örgüt elebaşısı Gülen ile darbe hazırlıkları konusunda değerlendirme yaptıkları, daha sonra peyderpey Türkiye’ye dönüs yaptıkları, Adil Öksüz’ün Türkiye’ye döndükten sonra Ankara’daki darbe toplantılarına katılmaya devam ettiği ancak 34 SIR 49 plakalı aracı kullanmadığı belirtildi.

SABAH

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.