ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3645
EURO
34,9526
ALTIN
2.325,33
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Anayasa mahkemesin’de FETÖ’nün Gücü

Anayasa mahkemesin’de FETÖ’nün Gücü
15.10.2020 15:33
A+
A-

Anayasa Mahkemesi eski raportörü Doç. Dr. Emir Kaya’nın 2014 yılı Eylül ayında yaptığı ifşaatlar ve canlı yayında açıkladığı gerçekler aradan 6 yıl geçtikten sonra çok daha fazla önem kazandı. Anayasa Mahkemesi’nden FETÖcülerin baskısı ve dönemin AYM Başkanı Haşim Kılıç’ın tacizleri sonrası ayrılmak zorunda kaldığını belirten Kaya, AYM’deki FETÖ yapılanması ile ilgili çarpıcı bilgiler vermişti.

Haşim Kılıç o sene adli yıl açılışında gazetecilere yaptığı açıklamada kendisine paralel yapıya dair Anayasa Mahkemesi’ndeki kadrolaşma konusunda bir liste geldiğini, kendisinin de bu listeyi yırtıp attığını açıklamıştı.

HAŞİM KILIÇ’I KİM KORUYOR?

Zaman gazetesine abone olanlar, çocukları Anafen ve FEM dersanelerine gidenler bile 15 Temmuz 2016 sonrasında soruşturmalar geçirirken, Haşim Kılıç’la ilgili hiçbir hukuki süreç ve soruşturma başlatılmaması dikkat çekiyor.

Haşim Kılıç’ın ‘Fişleme listesi’ iddialarıyla ilgili konuşan Kaya, kendisinin gizli-kapaklı listelerle uğraşmadığını vurgulayarak, açık açık Anayasa Mahkemesi’ndeki FETÖ yapılanmasıyla ilgili şöyle konuşmuştu:

EMİR KAYA: “TOPLAM 70 RAPORTÖRÜN 40’I NET OLARAK FETÖ’DEN”

“Ben listelerle uğraşmıyorum. Açıkça Anayasa Mahkemesi Cemaat’in kontrolünde diyorum. 17 üye varsa, bunlardan 3’ü cemaat mensubu, 4’ü cemaat güdümünde, 3-4 tanesi de güce göre pozisyon alıyor. Raportörler çok kritik, mahkemeyi raportörler çeviriyor. Toplam 70 raportörün 40’ı net olarak cemaatten”

“PARALEL YAPI’YI 2012’DE KILIÇ’A RAPOR ETTİM, SÜMENALTI EDİLDİ”

Emir Kaya:

Haşim Bey’e Anayasa Mahkemesi’ndeki Cemaat yapılanmasıyla ilgili ilk liste, Sayıştay’daki bir arkadaşı tarafından 2012 yılında verildi. Bu listelerin geçmişi var. Birkaç liste var benim anladığım. Ben bunu kamusallaştırmasam bu listeler gitmeye de devam edecek. Böyle ciddi bir sorun var Anayasa Mahkemesi’nde. Fakat bu sorun dillendirilmediği için AYM’deki Cemaat uzantıları iyice güçlendi. Ve aslında listelerin gerçekten hükümsüz olması sonucunu verdi. Bu o zaman önemsenmedi. Fakat böyle bir sorun Anayasa Mahkemesi’nde uzun zamandır var. Ben 2012 Nisan ayında göreve başladım, ama 2012 Temmuz’da ben de Anayasa Mahkemesi’nde farklı bir yapılanmanın olduğunu, bunların hukuki hareket etmediklerini ve iş barışını da bozduklarını, hakim ve savcıları farklı yönlerde motive ettiklerini, korkuttuklarını bir rapor halinde ben de başkanımız Haşim Kılıç’a verdim.

Kaya’nın Eylül 2014’te yaptığı bomba açıklamalarından satırbaşları şöyleydi:

* Anayasa Mahkemesi’ndeki 17 üyenin 7’si paralel, paralellerin de 4’ünü Abdullah Gül seçti.

*AYM üyelerinin 3’ü cemaat mensubu 4’ü cemaatin güdümünde 3-4 tanesi de güce göre pozisyon alıyor.
* AYM raportörlerinin etö 70’i paralel yapı mensubu.
* Haşim Kılıç nasıl isterse o yönde karar çıkartıyor. Paralelcilerin çıkarına uygun bir karar verilecekse paralel raportörlerle çalışıp o yönde karar çıkartıyor.

“KILIÇ ÜYELERE BASKI YAPIYOR”

* AYM üyeleri bazı kararları hiç okumadıkları halde Kılıç’ın baskısıyla zorla imza attırılarak karar çıkartılıyor. Örneğin başörtüsü kararını 10 ay bekletiyor, karar hazır, masasında olduğu halde, kendisince uygun zaman ve konjonktüre göre kendi başına karar veriyor ve 10 ay kadar rekor bir süre verilmiş bir kararı bekletebiliyor.

“HAŞİM KILIÇ SONRASI İSİM PARALEL”

* Haşim Kılıç’ın kafası çok karışık, odak noktası ‘adalet’ değil.
* Yargıda Cemaat’e karşı, korktuğu için ses çıkaramayanlar var.

EMİR KAYA, DEŞİFRE’DE HER ŞEYİ ANLATMIŞTI:

13 Eylül 2014 tarihinde A Haber ekranlarında Mehmet Ali Önel yönetimindeki Deşifre programına konuk olan AYM eski raportörü Yrd. Doç. Dr. Emir Kaya, FETÖ’nün Anayasa Mahkemesi’nde nasıl örgütlendiğiyle ilgili şok açıklamalarda bulunmuştu. Kaya, Haşim Kılıç’ın toplantılarda tutanak tutturmadığını, bunun da usulsüzlüklere yol açtığını vurgulamış, Haşim Kılıç’ın heyetin aldığı kararları Resmi Gazete’de “değiştirerek” yayınlattığını söylemişti. 2012’ye 406 ve 2013’e 53-56 dosyaların suç olmasına rağmen tahrif edilerek Resmi Gazete’de yayınlatıldığını ifşa eden Kaya, Kılıç hakkında soruşturma başlatılması gerektiğini vurgulamıştı.

İşte o programda Emir Kaya’nın söyledikleri:

ANAYASA MAHKEMESİNDE ADALET BİR ÖNCELİK DEĞİL

Ben Anayasa Mahkemesi’ndeki paralel yapının mevcut olduğunu açıkladıktan 12 saat sonra ilişkim kesildi. Anayasa Mahkemesi’nde adalet bir öncelik değil, kitlesel hesaplar var. Ben devletimize hizmet etme kaygısını Anayasa Mahkemesinde bulamadım. Yargının hali çok kötü. Yargıçlar siyaset tavrına bürünmüş.

BAŞRAPORTÖR MUSA SAĞLAM BİZİM YAPTIĞIMIZ RAPORUN TAM TERSİNİ SUNDU

Araştırma biriminde görevlendirildim ilk olarak ancak başraportör Musa Sağlam bizim yaptığımız araştırmayı kendi görüşünü yansıtarak tam tersi bir şekilde birim olarak böyle düşünüyoruz diye heyete sundu.

BU YAPILANMAYI SÖYLEDİĞİMDE HAŞİM KILIÇ CİDDİYE ALMADI

Ben göreve başladıktan 3 ay sonra Anayasa Mahkemesi’ne bizim performansımızı etkileyen unsurlar var bunların bertaraf edilmesi gerekiyor diye başkanımıza sundum burada kastettiğim cemaatti. O rapor hala bende kayıtlı.

Haşim Kılıç raporu okumadan bana teşekkür etti. Ama ciddiye almadı. Yalanla riyakarlıkla ciddi kalkınma sağlayamayız. Biz önce gerçekleri tespit etmeliyiz daha sonra bu gerçekliği tartışabiliriz. Ben bu yapılanmayı başkana sürekli söyledim ama başkan bunları ciddiye almıyor sürekli başka sorunlar çıkarıyor.

AYM DOĞRUDAN PARALEL BAĞLI

Anayasa Mahkemesi’nin yapısından önce kültürünü irdeleyelim. AYM Başkanı imparator gücünde bütün dosyaların sıralamasını kendisi yapıyor okunmayan metinleri okundu diye imzalattırıyor. Bu kültür orada yaşatılıyor. AYM’de tek adama bağlı bir cemaat yapılanması var. Dıştan görülen yapı ile içteki anlayış örtüşmüyor

HAŞİM KILIÇ: EĞER KONUŞURSAN SENİ GÖNDERİRİM

Ben bunlar hukuki değil dedim ve başkan bey beni çağırdı ben bu meseleleri kendisine ilettim. Ben açıkça cemaat yapılanmasını kendisine söyledim. O da bana bu meseleleri konuşma yoksa seni gönderirim dedi. Bende adaletten ayrılmam dedim

KILIÇ PARALEL YAPILANMAYI BERTARAF EDEMEZ

Anayasa Mahkemesi’ndeki cemaat yapılanması Haşim Kılıç’ın bertaraf edeceği bir şey değil çok geçmişten geliyor. Haşim bey bu saatten sonra bu yapıyı bertaraf etmez. Çıkıp bütün kamuoyundan özür dilemeli.

HAŞİM KILIÇ’TAN HESAP SORULMALI

Haşim Kılıç hukuksuz bir çok şey yapıyor ama kamuoyu bunun üzerine gitmiyor. Cemaat olayını da inkar ediyor…

MEŞRU HÜKÜMETLE GAYRİMEŞRU CEMAAT BİR TUTULAMAZ

Sosyal medyada benim hükümet adına konuştuğum söyleniyor. Ben hayatımda hiç AK Parti’ye ne de diğer partilere oy vermedim. Ben tarafsızlığımın zedelenmesini istemiyorum. AK Parti seçilmiş meşru bir hükümet bunun AK Parti olması önemli değil diğer partiler de olabilir bir meşru yapılanma diğer tarafta cemaat gibi gayri meşru yapılanma var ben burda herkesin hükümeti desteklemesini istiyorum. Haşim Kılıç’ın burada ikisi arasında denge gözetir bir hali var. Cemaat gibi oluşumları yanına yaklaştırmamalı bu kabul edilemez.

CEMAAT ANAYASA MAHKEMESİ’NİN OMURGASIDIR

Cemaat Anayasa Mahkemesi’nin omurgasıdır. Cemaatten olamayan insanlar o akıntıya karşı kürek çeken insanlar. Şimdi, bir kurumun bir şirketin genel müdürünü satış müdürü atayabilir mi saçma değil mi? Üyelerin 10 tanesini Abdullah Gül atadı bu kanun. Bu atamalardan önce Haşim Kılıç ile müzakere etmesi olabilir. Fakat Kılıç’ın burada bir beyan ederken raportörlerle birlikle mülakat yapması uygun mu?

GENEL SEKRETER OĞUZ KAYA VE ALPARSLAN ALTAN CEMAAT ÜYESİDİR

Genel sekreter Oğuz Kaya ve Alparslan Altan cemaat üyesidir. Bu kişiler cemaatle uygun hareket ediyor açıkça da isim veriyorum. 2012’ye 406 sayılı dosyayı değiştirerek yayınlattılar. Ben bu kadar açık söylüyorum Anayasa Mahkemesi karar veriyor bu raportörler dosyayı değiştiriyor. Bu olay çok vahim Böyle bir şey ifşa edildiğinde hiçbir şey olmuyor. Haşim Kılıç bu üyeleri soruşturma başlatması gerekiyor.

HAŞİM KILIÇ HAKKINDA GEREĞİ YAPILMALI

Bunların hepsi ispatlı. Haşim Kılıç hakkında gereği yapılmalı. Bu şekilde usulsüzlükler çok fazla. 2013’e 53-56 sayılı dosyayla ilgili karar veriliyor raportör bunu düzeltiyor 83 paragraflık bir karar ortaya çıkıyor. 2 ay 1 hafta sonra resmi gazetede yayımlanıyor 62 paragraf halinde. Ben dosya numarası veriyorum iftira değil.

ANAYASA MAHKESİNDE TUTANAK TUTULMUYOR

Karar verildikten 3 ay sonra yayınlıyorlar. Bu sorununun kökeninde Anayasa Mahkemesinin tutanaklarını olmaması var. Anayasa Mahkemesinde 17 üye var tutanak yok. Bir üye hükümetten bir şey istiyor ve yerine getirilmemiş ve diyor ki onlar bizim elimize düşmeyecek mi diyor. Tabi bunlar tutanak tutulmuyor.

RAPORTÖRLERİN YARISINDAN FAZLASI CEMAATÇİ

Anayasa Mahkemesi’ndeki Raportörlerin yarısından fazlası cemaatçi. Aralarında bir dayanışma var.

RAPORTÖR HAŞİM KILIÇ’IN DA ÜSTÜNDE

Anayasa Mahkemesinde bir raportör var Haşim Kılıç’ın da üstünde

BANA TAYYİP ERDOĞAN AĞIZIYLA KONUŞMA

Haşim Kılıç kişi olarak iyi birisi ancak devlet konu olunca babamı bile tanımam. Haşim Kılıç’a bu üyelerin ihanet içinde olduğunu söyledim ama bana Tayyip Erdoğan ağzıyla konuşma dedi.

HAŞİM KILIÇ YANLIŞ MESLEK SEÇMİŞ

Bu mesele siyasi değil tamamen hukuki bir meseledir. Haşim Kılıç hukuk için yaratılmamış ancak muhteşem bir siyasetçi olabilirdi. Cemaatin vaat ettiği bir güç var başkana.

HAŞİM KILIÇ’TAN SONRA ‘BAŞKAN’LIK İÇİN PAZARLIKLAR BAŞLADI

Yeni Türkiye diye bir şey var ortada ama yeni Türkiye anayasa düzeltilmedikçe düzeltilmez. Cemaat dürüst olmayış yolunu kendine hedef edinmiş. Cemaatin olduğu hiçbir yerde adalet olmaz. Haşim Kılıç’tan sonra Başkan için pazarlıklar başladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.