ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3470
EURO
35,0988
ALTIN
2.307,90
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Kanal İstanbul Neden Olmalı?

Kanal İstanbul Neden Olmalı?
27.12.2019 01:52
A+
A-

NEDEN Mİ KANAL İSTANBUL❓

✅Mısır 2.Süveyş kanalını bitirdi Hizmete soktu, Ayrıca Eski süveyş kanalıda genişletip büyüttü. Heryıl Milyarlarca dolar para kazanıyor.
✅Panama 1.kanalla yetinmedi, 2.kanalın yapımına başladı,
✅İsrail, Eylat-aşdot kanalına başladı.
✅İran, Hazardan Basraya kanal yapıyor,
✅Ruslar, Kuma–Manych kanalına başladı.
✅Çin, Nikaragua üzerinden kanal açmaya başladı,
Dünya üzerinde 7 kanalın yapımı devam ediyor, Kimse karşı çıkmıyor. 

✅İstanbul Boğazının gemi yoğunluğu Süveyş Kanalı’nın 3 katı. Mısır Süveyş Kanalından yılda yaklaşık 12 milyar dolar para kazanıyor. Türkiye ise İstanbul Boğazından tek kuruş para alamıyor.
✅İspanya, Cebelitarık boğazından yıllık 9milyar dolar
✅Panama, panama Kanalından yıllık 6milyar dolar
✅Mısır, Süveyş Kanalından yıllık 12milyar dolar gelir elde ediyor
✅Türkiye ise dünyada 2 boğaza sahip olup geçişlerin BEDAVA olduğu TEK ÜLKE
✅Çünkü Türkiye 1936 yılında imzalanan Montro Boğazlar sözleşmesine göre, Boğazlardan geçen Hiç bir yabancı gemiyi durduramaz, denetleyemez, bir kuruş dahi para alamaz. ŞAKA GİBİ ZANNEDİYORSUNUZ DEĞİL Mİ? AMA NE YAZIK Kİ GERÇEK, Siz hiç okullarda bu gerçekleri anlattıklarına şahit oldunuz mu?
✅Ayrica İstanbul Boğazı'dan geçmesi gereken gemi sayısı yıllık 25 bin, Şu anda geçen gemi sayısı yıllık 45 bin, 2050'de yıllık 75 bin olacak. İstanbul Boğazı'nda çok büyük kazalar oluyor. Geçmek için haftalarca belkleyen gemiler var. Kanal İstanbul ile bu sorun tarihe karışacak.
âœ…İşte Kanal İstanbul demek ;
Türkiye tarihinin en büyük projesi demek, Lozan'ın zincirlerinin kırılması demek, Türkiye'nin boğazlarda denetimi yeniden sağlaması, Bağımsızlığını ilan etmesi demek..
✅EĞER TÜRKIYE Kanal Istanbul'u yaparsa bütün yabancı yük, savaş, petrol gemilerini Kanal istanbuldan geçirecek hem denetleyecek hemde milyarlarca dolar para kazanacak. Bu yüzden INGİLTERE lozanda verdiğiniz sözler var diye karşı çıkıyor.Amerikan medyası Türkiye bu projeden vazgeçmelidir diye manşet atmasını değerlendirip üzerinde düşünmek gerekmezmi? 

Yorumlar
  1. Yıldıray dedi ki:

    ŞAKA GİBİ ZANNEDİYORSUNUZ DEĞİL Mİ? AMA NE YAZIK Kİ GERÇEK yanlız çok az da olsa bi ücret alınıyor bunu bilmeyen sayfa adminine selamlar