ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5998
EURO
34,8065
ALTIN
2.490,16
BIST
9.464,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Kavgada Kılıçdaroğlu Tarafını Seçti

Kavgada Kılıçdaroğlu Tarafını Seçti
17.11.2019 17:32
A+
A-

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu programda yaptığı konuşmada, "Devleti yönetmek CHP'yi yönetmekten daha kolaydır. Devlette herkesin görevi belli. Herkesin görevi tanımlanmıştır. Herkes görevini yaptığı sürece dünyanın en kolay işlerinden birisi devleti yönetmektir." ifadelerini kullandı.

CHP'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin hemen ardından başlayan iktidar mücadelesi göz önüne alındığında Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri oldukça dikkat çekiciydi.

KAFTANCIOĞLU YANINDAN BİR AN OLSUN AYRILMADI
Diğer yandan, toplantıda dikkat çeken bir diğer konu ise Kılıçdaroğlu'nun programa CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile birlikte gelmesi oldu. CHP liderinin, yanından bir an olsun ayrılmayan Kaftancıoğlu ile sık sık sohbet ettiği gözlendi.

Ancak toplantıda gözler bir başka ismi aradı… Geçtiğimiz günlerde "Kahramanın Yolculuğu" isimli kitap nedeniyle Canan Kaftancıoğlu ile medya üzerinden polemiğe giren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu toplantıya katılmadı.

LİDERLİK SAVAŞININ GELDİĞİ BOYUT
Ekrem İmamoğlu'nun, CHP Genel Başkanı'nın yer aldığı bir programda hazır bulunmaması, CHP içindeki liderlik savaşının geldiği boyutu da gözler önüne serdi.

Geçtiğimiz gün Londra'da çeşitli temaslarda bulunan, yurda döner dönmez de dün Küçükçekmece Gölü havzasındaki Bathonia arkeolojik kazı alanında incelemelerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Kılıçdaroğlu'nun programına katılmaması dikkat çekti.

KİTAP GERİLİMİ
Ekrem İmamoğlu'nun seçim kampanyasının direktörlüğünü yapan Necati Özkan'ın yerel seçim sürecini anlattığı, 'Kahramanın Yolculuğu: Yeni Nesil Siyasetin Zaferi' kitabı CHP içindeki liderlik savaşının kamuoyu önüne taşınmasına neden olmuştu.

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, kitapta CHP Genel Merkezi ve İl Başkanlığı'nın hakkının teslim edilmediğini ima ederek Özkan'ı hedef alan sert bir mesaj paylaşmıştı.

Ekrem İmamoğlu ise yakın çalışma arkadaşı Necati Özkan'ın yanında saf tutarak, CHP Genel Merkezi ve Kaftancıoğlu'nun karşısında konumlanmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.