ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5881
EURO
34,8027
ALTIN
2.508,00
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Kılıçdaroğlu benim sayemde politikacı oldu

Kılıçdaroğlu benim sayemde politikacı oldu
16.02.2020 18:23
A+
A-

Suriçi Düşünce Derneği'nin düzenlediği 'Suriçi Buluşmaları'na iş insanı Ethem Sancak katıldı. Sancak, "Kemal Kılıçdaroğlu beni tanımadığını söylüyor ama benim referansımla Deniz Baykal'a gitti. Benim sayemde politikacı oldu" dedi. 

"Ailemin çalıştırdığı marabaları toplayıp greve soktum"

Suriçi Grubu'ndan ayrılarak Suriçi Düşünce Derneği'ni kuran Nedim Abi'nin düzenlediği Suriçi Buluşmaları'na katılan iş insanı Sancak, sözlerine geçmişini ve ailesini anlatarak başladı. Ailesinin çok varlıklı olduğunu söyleyen Sancak, "Ailem çok varlıklıydı, ailemin çalıştırdığı marabaları toplayıp greve soktum. Çok güzel bir dayak attılar bana." dedi.

Memleketi Siirt'ten İstanbul'a geldiğini ve sosyalist olduğunu söyleyen Sancak, bugün Vatan Partisi olarak varlığını sürdüren Aydınlık hareketine katıldığını ancak daha sonra oradan uzaklaşarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan etkilendiğini ve AK Partili olduğunu söyledi. Sancak, şu anda Vatan Partisi'nin de AK Parti'yle birlikte Vatan Cephesi'nde birlikte hareket ettiğini savundu. 

"PKK'lılarla çatıştım"

12 Eylül döneminde PKK ile mücadele ettiğini söyleyen Sancak, "PKK, Doğu ve Güneydoğu'da solcu liderleri öldürüyordu. Bana da suikast düzenlediler. Düzenledikleri suikastte onlarla 3-4 saat çatıştım" diye konuştu. 

"Erdoğan'a 'Ben de siz çok meraklı değilim' dedim"

Ticari hayatında başarılar kazandığını ve şirketinin 8 milyar dolar ciro yaptığını söyleyen Sancak, "8 milyar dolar cirosu vardı bıraktığımda. Niye bıraktım? Her şey bu Tayyip Erdoğan'ın yüzünden. 'Siirt'ten aday ol' dedim. 'Sanane?' dedi. Ben de size çok meraklı değilim ama Siirt'ten bir Başbakan çıksın istiyorum dedim" ifadeleriyle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2003'te milletvekili seçildiği döneme atıf yaptı.

"Türkiye'nin en zengin 20. adamıydım, Erdoğan'a nefer olduktan sonra ilk 500'e bile giremiyorum"

Siyasi geçmişinde ve iş dünyasındayken entelektüel birikimini geliştirdiğini ifade eden Sancak, AK Parti kurulduktan sonra Recep Tayyip Erdoğan'ın neferi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

20 yıldır nefer olarak peşinde koşuyorum. Nefer oldum. Türkiye'de en zengin 20. adamdım, şimdi ilk 500'e bile giremiyorum. Entelektüeldim. Nefer olunca entelektüellik de kalmadı.

"Baykal milli bir adamdır, hala görüşürüm"

AK Parti'nin Merkez Karar Yönetim Kurulu'nda 1.5 yıl görev yaptığını ve görevden alındığını ifade eden Sancak, "Cumhurbaşkanımız Merkez Komite'de 1.5 yıl dayandı bana. Sonra çıkardı. 'Niye çıkardınız?' diye sordum. Çok muhalefet ediyordun dedi." derken, sözü Tank Palet Fabrikası tartışmaları üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da getirdi.  

"Kılıçdaroğlu'nun politika yapma nedeni benim. O'na ben referans oldum. Baykal'ın en has 3 adamından biriydim. Milli bir adamdır Baykal, hala görüşürüm."  diyen Sancak, Yönetim Kurulu Başkanı olduğu BMC'nin yüzde 49'unun Katar'a yüzde 51'inin kendisine ve ortağına ait olduğunu ifade ederek, Kılıçdaroğlu'na "İnsaf et Kemal bey. Sen o makama nasıl geldin bu belli. Ya sayı saymayı bilmiyorsun ya dayak yemedin ya da hesap uzmanı değilsin." dedi. 

"Erdoğan'a bir şey olursa yine bir 100 yıllık fakru zarurete düşeriz"

Türkiye'nin Tayyip Erdoğan liderliğinde emperyalizme karşı büyük bir mücadele verdiği görüşünü savunan Sancak, "Allah Tayyip Erdoğan'ı korusun. Biz de koruyalım. Ona bir şey olursa yine bir 100 yıllık fakru zarurete düşeriz." derken, Suriye'nin İdlib kentindeki gelişmelerle ilgili görüşlerini aktararak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bölgeyle ilgili satranç oynadığını ve Osmanlı Devleti'nin 34. Padişahı 2. Abdülhamit'ten daha büyük bir satranç ustası olduğunu söyledi. 

"Milli motoru yaptık, 18 ay içinde 40 tankı ordumuza vereceğiz"

Motor üretimi çalışmaları süren Altay tankıyla ilgili de bilgi veren Sancak, "600 beygirlik milli motoru yaptık. Bu motor milli muharip uçaklarımızda da kullanılacak. 18 ay içinde Arifiye'deki Tank Palet Fabrikası'nda üreteceğimiz 40 Altay tankını da ordumuzun hizmetine vereceğiz" dedi. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.