ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3862
EURO
35,0429
ALTIN
2.326,30
BIST
9.137,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

PKK, 13 masumu katletti

PKK, 13 masumu katletti
14.02.2021 08:39
A+
A-

PKK'nın hain saldırısında, masum vatandaşlardan 1'si omuzundan, diğer 12 vatandaş ise başından vurularak şehit edildi.

"Terör örgütü çok ağır kayıplar verdi"

TRT Haber yayınına katılan Seta Dış Politika Araştırmacısı Can Acun, terör örgütü PKK'nın böyle bir harekat beklemediğini belirterek, "Örgüt çok ağır kayıplar verdi. Gara stratejik açıdan önemli bir bölgeydi. Bu bölgede beklenmedik anda önemli bir harekat düzenlendi. Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek harekatların da öncüsü oldu" değerlendirmesini yaptı.

"Devletimizi bu hain saldırının intikamını alacaktır"

Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Abdullah Ağar ise şehit edilen 13 sivil vatandaşın intikamının alınacağını söyleyerek, "Harekat, sivilleri kurtarmak için yapılmıştı ama 13 sivil vatandaşımız kalleşçe şehit edildiler. Bu insanlık suçu, bu toplu katliamdır. PKK, eli bağlı insanları katletti. Büyük bir insanlık suçu işlendi" şeklinde konuştu.

Gara Bölgesi nerede?

Gara,Kürtçe ismiyle Garê bölgesi Kuzey Irak‘ın dağlık bölgeye verilen isimdir. Gara bölgesi Türkiye sınırından yaklaşık 40 kilometre uzaklıktadır. Oldukça engebeli bir araziye sahiptir. Gara Dağı, Kandil Dağı’na uzak olmasına rağmen arazinin dağlık olması açısından Kandil Dağı kadar bir öneme sahiptir.

Gara Irak sınırları içerisindedir

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.