ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3411
EURO
35,0201
ALTIN
2.321,80
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Rahşan Ecevit’i Nasıl Bilirdiniz

Rahşan Ecevit’i Nasıl Bilirdiniz
20.01.2020 02:18
A+
A-

Rahşan HANIMIN ECEVİT'İN TAZİYESİNE GELEN ERBAKAN HOCA ve ARKADAŞLARININ KUR-AN OKUMASINA TEPKİ GÖSTERDİĞİ OLAY.. 

Musevi cemaati liderine saygıda kusur etmeyen Rahşan hanımın, Bülent Ecevit için kur-an okunmasına kızması olayını anlatan bir röportajdır. 

Saadet partisi genel başkanı Recai Kutan, taziye için milli görüş lideri prof. dr. Necmettin Erbakan ile birlikte gittikleri Ecevitler'in orandaki evinde Rahşan hanımın sergilediği saygısızlığı vakit'e anlattı.

FB_IMG_1579474755874

-Sayın kutan, ecevit'in evine gittiniz. sonrasını anlatır mısınız?

-Erbakan hocamız ve partimizin başkanlık divanı'ndan üç dört arkadaşla beraber gittik. bizden evvel erkan mumcu, mehmet keçeciler varmış, onlar çıkıyorlardı. biz gittiğimizde rahşan hanım yoktu. bizi karşılamadı. dolayısıyla orada sayın Masum Türker ve sayın Emrehan Halıcı karşıladı, bizi oturduk, ondan sonra bizimle beraber gelenlerden bir tanesi, bir arkadaşımız Bilal hoca. kendisi gayet güzel kuran-ı kerim okuyor, sayın Emrehan Halıcı'ya, rahmetli için kuran-ı kerim okunmasına ne dersiniz? diye soruldu, o da, gayet olumlu olur dedi, ancak sonradan, sesler geldi, salonun biraz gerisinde olan yatak odasına yakın yerde oturan arkadaşlar bu seslerin, ne olduğunu, ne dendiği nakletti. İçeriden kim bu kur-an okuyan, kim okutuyor bunu? niye okunuyor bu kur-an denilmiş. Arkadaşlar, Rahşan hanımın kur-an okunmasına bu tür bir reaksiyon gösterdiğini söylediler.
Sancarın eşi kuran-ı kerim okununca duygulandı

-Rahşan hanım Erbakan hoca ile arkadaşlarını karşılamadı. Ama musevi cemaati lideri İsak Haleva'yı karşıladı, bu tavrını nasıl değerlendiriyorsunuz?

-Evet, değerlendirilmesi gereken bir tavır, biz kültürel değerlerimizin gereğini yaptık. Nezaketin gereğini yaptık, ancak en azından karşı taraftan bir teşekkür gelmesi gerekirdi. Çünkü, genel intiba şudur; dini hassasiyeti az olan insanların bile, Allah vermesin yakınlarından biri öldüğü taktirde duyguları büyük ölçüde değişiyor, dolayısıyla ahirete intikal eden yakınları için böylesine bir dini tavır ortaya konulmasından fevkalade memnun oluyorlar.

Şunu hatırlıyorum; rahmetli genelkurmay başkanımız Semih Sancar vefat etmişti, o vakit biz hanımını arkadaşlarla beraber ziyaret ettik. Erbakan hoca, Lütfü Doğan hoca, O vakit bir arkadaşımız kuran-ı kerim okudu. Rahmetli Semih Sancar'ın hanımefendisi çok duygulandı, ve o kadar çok teşekkür etti ki.. Şöyle dedi hatta, biz gerçek dostlarımızı ancak bu vesileyle öğrenmiş olduk. Bunu şunun için söylüyorum; böyle bir ölüm halinde insanlar hakikaten daha da farklı oluyor. Rahşan hanımın teşekkürden vazgeçtik, en azından böyle bir reaksiyon göstermemesi gerekirdi.

-Bilal hoca'yı yanınızda götürdünüz

-İşte bu düşüncelerle bilal hoca'yı götürdük, yani bu noktadan sonra vefat eden bir insana, bundan sonra faydalı olacak şey efendim törenler düzenlemek, methü sena etmek filan değil, bunların kimseye faydası yok. Ölen bir müslümana faydalı olacak ancak kuran-ı kerim okumak, hayırlı işler yapmaktır. Tekrar ediyorum; Rahşan hanımın reaksiyonu bizi üzdü.
zımnen kabul ettiler. 

Öte yandan, Erbakan ve arkadaşlarını karşılayan Emrehan halıcı vakit'in soruları üzerine, bunları abartmayalım, speküle etmeyelim demekle yetindi. Yine ziyaret esnasında konutta bulunan eski devlet bakanı Masum Türker de şu ilginç açıklamayı yaptı: Ben odanın kapı tarafındayım, neler söylendiğini duyamadım. 

Keçeciler: bizi Rahşan hanım karşıladı
devlet eski bakanı anaplı Mehmet Keçeciler'in verdiği bilgiler de, skandalı ortaya koydu. Vakit'e konuşan Keçeciler, taziye için Ecevitler'in orandaki evine gittiklerinde kendilerini Rahşan hanımın karşıladığını söyledi. Taziye çıkışında Erbakan hoca ile kapıda karşılaştık, biz gidiyorduk, onlar geliyorlardı, kapıda hal hatır sorduk. Erbakan hoca'ya hürmetlerimi bildirdim diyen Keçeciler, ayrıca şu bilgileri verdi: Bizi Rahşan hanım karşıladı, içeride 15 dakika kadar kaldık, Rahşan hanıma taziyemizi bildirdik, sohbet ettik, başka arkadaşlar da vardı, bizim Emrehan vardı, yine Masum bey vardı, Uluç Gürkan vardı, Allah rahmet eylesin.

RECAİ KUTAN'IN, ESKİ VAKİT GAZETESİNE VERDİĞİ Röportajdan DERLENMİŞTİR. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.