ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Uganda’da Yunus Emre Kültür Merkezi açılacak

Uganda’da Yunus Emre Kültür Merkezi açılacak
04.12.2019 22:27
A+
A-

Türkiye'nin Kampala Büyükelçisi Fikret Kerem Alp, Türkiye ile Uganda arasındaki ilişkilerin çok iyi seviyede olduğunu söyledi.

Büyükelçi Alp, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 50'nci yıl dönümü münasebetiyle AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Alp, Türkiye ile Uganda arasındaki ilişkilerin çok iyi seviyede olduğunu belirterek "Diplomatik ilişkilerimizin 50'nci yıl dönümünü kutlarken, ticaret, yatırım, eğitim ve insani yardım, askeri ve savunma iş birliğinin artırılmasına odaklandık." dedi.

İki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için üst düzey birtakım ziyaretlerin düzenlendiğine işaret eden Alp, "Uganda Meclis Başkanı ve Başbakanı'nın yanı sıra bakanlar ve Türkiye-Uganda Parlamentolar Arası Dostluk Komitesi şu anda Türkiye'yi ziyaret ediyor. Üst düzey ziyaretler konusunda iyi gidiyoruz." diye konuştu.

Büyükelçi Alp, iki ülke arasında parlamento, sosyal hizmetler, yüksek öğretim, kültürel merkezlerin açılması ile askeri ve savunma gibi alanlarda iş birliğinin artırılacağını kaydederek bu konularda taslakların hazır olduğunu ve yakında anlaşmaların imzalanacağını söyledi.

Türkiye Maarif Vakfının (TMV) Uganda'da bir ofis kurmaya karar verdiğini aktaran Büyükelçi Alp, "Biz şu anda çalışma kuralları üzerinde adım atıyoruz. Yetkililer arasında taslaklar imzalanır imzalanmaz Yunus Emre Kültür Merkezi (YEE) de açılacak." ifadesini kullandı.

Alp, Türk yatırımcıların Uganda'da dikkat çekmeye başladığını ve bu yıl üretim tesislerinin açıldığını kaydederek Türk inşaat şirketlerinin, ülkenin altyapısını inşa etmeye ilgi gösterdiğini ve bir şirketin de yol yapımı ihalesini kazandığını aktardı.

Büyükelçi Alp, Türkiye'nin Uganda'ya çeşitli konularda insani yardım yaptığına işaret ederek "Uganda halkına çeşitli mesleki eğitimler vermeye devam ediyoruz. Sivil toplum kurumları aracılığıyla Türk hayırseverin yardımlarıyla ülkenin çeşitli bölgelerinde camiler inşa edildi." dedi.

AA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.