ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3407
EURO
35,1132
ALTIN
2.239,20
BIST
8.887,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Gök Gürültülü
11°C
Perşembe Az Bulutlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

FETÖ’DE OYUN BİTMEZ

FETÖ’DE OYUN BİTMEZ
10.04.2021 14:52
A+
A-

Vatandaşlar arasında hükümete karşı tepki oluşturmak için FETÖ’nün kamuda tezgahladığı oyunlardan biri daha deşifre oldu. FETÖ itirafçısı bir kaymakam örgütün, kaymakamların inisiyatifinde olan Sosyal Yardımlaşma Vakfı üzerinden vatandaşlara yapılan her tür yardımın kesilmesi talimatı verdiğini söyledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ’nün vali ve kaymakam yapılanmasının deşifresine yönelik 2018’den bu yana yürütülen soruşturmada, 37’si eski mülki idare amiri, 14’ü de mahrem imam olmak üzere 51 şüpheli hakkında 7 Mart’ta gözaltı kararı çıkarılmıştı. Ankara merkezli 22 ilde gerçekleştirilen eşzamanlı operasyonlarda 33 şüpheli yakalandı. Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalara devam edilirken, 7 kişinin yasadışı yollarla yurtdışına kaçtığı tespit edildi.

BYLOCK YÜKLÜ TABLET DAĞITILMIŞ

Daha önce gözaltına alınan ve itirafçı olan gizli tanık “Özgür”, örgüte dair bildiklerini anlattı. Mesleğe kabul sonrası kaymakamlardan sorumlu “Suat” kod adlı T.A. ile tanıştırıldığını anlatan gizli tanık Özgür, bu kişinin ByLock ve VPN programının yüklü olduğu tabletleri kaymakam adaylarına dağıttığını anlattı.

TOPLUMSAL TEPKİ HEDEFLENDİ

17-25 Aralık sonrası yapılan toplantılarda dini sohbetler yerine politik, siyasi gündemlerin yer almaya başladığını söyleyen Özgür, şu bilgileri verdi: “Suat’ın talimatı ile ilçede bulunan kaymakam adaylarından, ilçesindeki siyasilerle ilgili bilgi belgelerin toplanması istenildi. Yine örgüt talimatıyla yerel seçim öncesi, kaymakam adaylarının inisiyatifinde olan Sosyal Yardımlaşma Vakfı üzerinden vatandaşlara her türlü yardımların kesilmesi istendi. Vatandaşın hükümet tarafından düşünülmediği algısı oluşturularak toplumsal tepki yaratılması hedeflendi.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.