ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3620
EURO
34,9560
ALTIN
2.324,87
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

İslami Daynışma Cemiyetin’den, Mazlumdere ziyaret

İslami Daynışma Cemiyetin’den, Mazlumdere ziyaret
30.01.2021 05:07
A+
A-

Bir araya gelinen toplantıda, İslami Dayanışma Cemiyeti yetkilileri, geçmiş faaliyetleri ve 2021 vizyonu hakkında Mazlumder yönetim kurulu üyelerine bilgi aktarımı yapılmıştır. Samimi ve sıcak bir ortamda geçen ziyarette, Türkiye'de yaşanan bir dizi aktüel konuda mütalaa edilerek fikir alış verişinde bulunulmuştur. Toplantıya, Mazlumder, Genel başkanı Ramazan Beyhan, İstanbul şube başkanı Ali Öner ve Genel koordinatör Nuri Yılmaz iştirak etmiştir. 

İslami Daynışma Cemiyeti Kimdir?
Ve İlkeleri Nelerdir?

 İslami Dayanışma Cemiyeti, samimi duygularla hiçbir dünyevî menfaat ve çıkar beklentisi olmadan islamın emir ve yasaklarını önemseyen bir gurup duyarlı kardeşimizin, "müslümanlar arasında selamı yaymak ve gerçek anlamda islami kardeşliğin dayanışmanın" müslümanlar arasında oluşması için, 2016 yılında başlatılmış mütevazi bir çalışmadır.

SAVE_20200512_104947

Mutad olarak her ayın perşembe günü yapılan, İslami Dayanışma Cemiyetinin, farklı vakıf ve derneklerin iştirak ettiği aylık toplantılardan biri 

 İslami Dayanışma Cemiyeti, yeni bir Vakıf , Dernek, Cemaat, Hizip ve Parti değildir. Böyle bir düşünce ve iddası da yoktur. 
 İslami Dayanışma Cemiyeti, herhangi bir Cemaatin, Vakfın, Derneğin, Partinin uzantısı veya arka bahçesi de değildir. Gizli bir ajandası ise hiç olmamıştır.
 İslami Dayanışma Cemiyeti, atacağı her adımda ve yapacağı tüm işlerinde Kur'an ve Sünnet çizgisi dışına çıkmadan, işlerini müşavere (istişare) ile yapar.
  
● İslami Dayanışma Cemiyetinin hedefleri;

      İslami Camiada tanışmayan Müslüman ferd, Vakıf, Dernek ve Cemaatlerin arasında köprü olup, iletişim kurup, yakinen tanışmalarını sağlamak.

 Önceden tanışan ama zamanla çeşitli sebeblerle aralarındaki ilişkiler, dostluklar yara almış, yıpranmış, zayıflamış ve kopmuş olan Vakıf , Dernek ve Cemaatlerin yeniden dialoga geçmelerini sağlamak. Sözde değil gerçek anlamda islami kardeşliği ve dayanışmayı yeniden tesis etme konusunda gücü nispetince çalışıp, yardımcı olmaktır.

● İslami Dayanışma Cemiyeti , şuana kadar neler yaptı.
Ve hâlihazır da neler yapıyor ?

İdc, her ayın ilk perşembesi (bir kaç istisna dışında) olmak üzere müslüman vakıf , dernek ve cemaat mensuplarını " aranızda selamı (sevgiyi, saygıyı, güveni) yayınız nebevi düsturu dikkate alarak aylık buluşturma toplantıları  yapmaktadır. 

Şuana kadar üye cemaat, vakıf ve deneklerin iştiraki ile 43 toplantı gerçekleştirilmiştir. 

Periyodik bir zaman dahlinde yeni vakıf ve dernekler ziyaret edilip, "İDC'nin" çalışmaları hakkında bilgi aktarılarak çalışmaya iştirak etmeleri istenmektedir. Şuana kadar 50'nin üzerinde Vakıf, Dernek ve Türkiye'nin tanınmış kanaat önderi ziyaret edilerek, İslami Dayanışma Cemiyetinin faaliyetleri hakkında sunum yapılmıştır. 

2017 yılı içinde idc çatısı altında bulunan Dernek ve vakıfların katılmıyla, yerel ve uluslararası basınında iştirak ettiği,  ist Bahçelievler ilçesi, şirinevler meydanında israilin Filistinli müslümanlara yaptığı zulüm ve işgalini protesto amaçlı bir basın açıklaması yaptık. Ayrıca aynı programda halkımıza konuyu açıklayıcı 3 bin civarında broşür dağıtımı da yaptık.

Suriye idlip kırsalında savaş mağduru insanlara (5 bin kişilik? ) iftar yemeği, 
Yetim ve dullara gıda, çadır, birket ev , kışlık soba ve yakacak yardımı faaliyetleri yapıldı.

İslami Camiada tanınıp bilinen alim,  hoca , fikir ve kanaat önderlerini dua ve nasihatlarını almak ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla yapılan ziyaretler halen devam etmektedir.

İSLAMİ DAYANIŞMA CEMİYETİ (İDC)  Sekretaryası tarafından kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

https://islamidayanisma.com/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.