ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3160
EURO
35,0944
ALTIN
2.294,93
BIST
9.050,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

KADIN HAKLARI ve MÜSLÜMANLAR

27.02.2021 00:00
A+
A-

Allah evrende neyi yartmışsa bir hikmete binaen yartmış ve güzel de yaratmıştır. ‘’Yeryüzünde ne varsa hepsini sizin için yaratan, sonra semaya yönelip onları yedi kat gök olarak tastamam tanzim eden O’dur. O, her şeyi hakkıyle bilendir.

(Bakara 29)

Doğaya yerleştirdiği kural ve kaidelerde de kusur yoktur. 

‘’Sizin yaratılışınızda ve yeryüzünde yaydığı canlılarda da yakinen inanan bir topluluk için ayetler vardır.’’ (Casiye 4 ). 
‘’Gerçekten biz, her şeyi bir ölçü ve dengede yarattık’’ (Kamer 49)
 Birilerinin kusurlu görmesi kurallarda ki kusurdan dolayı değil onların körlüğündendir. Evren muhteşem bir denge ve düzen üzere bina edilmiş, Allah (cc) neyi nereye koymuş neyi nerede yaratmışsa orda güzel durmuş ve tamda orda olması gerektiği gibi durmaktadır. Allah’ın kendi müdahalesi hariç, insanların yaptığı her müdahale yıkıcı ve zararlı olmuştur.

İnsan bedeninde her hangi bir uzvu nereye koymuşsa o uzuv orada güzel durmuştur. ‘’O (Allah) ki; yarattığı her şeyi en güzel ve en sağlam yapan, insanı yaratmaya çamurdan başlayandır.’’ (Secde 7)
Mesela siz bir insanın bedenindeki bir uzvu alın istediğiniz yere koyun bakın göreceksiniz ki, orda ne bir işlev yapabilir nede orada güzel bir şekilde durur. Sadece işlevsiz ve çirkin durur. Doğaya yapılan insan müdahalesi sonucu ne oldu derseniz? 
Ekolojik denge bozuldu. Şimdi insanların kendi elleri ile bozduğu dengeyi, insanlar yeniden tamir etmeye çalışmaktadırlar. Ozon tabakasının delinmesi, bazı canlı türlerinin yok olması, doğanın kirlenmesi vs bunların tümü insanların müdahalesi sonucu oldu. İnsanlar doğaya müdahale ederek aslında kendi sonunu hazırlamış oluyor.

Kadın üzerinden insanlığa yeni bir çeki düzen vermeye kalkan ve bir mühendislik çalışması yapmaya çalışanlar: Bu hakikatleri göremeyecek kadar kör ve cahilce davranmaktalar. Kadın hakları adı altında insanlığa müdahale etmeğe çalışıyorlar.

Günümüzde kadınlar gereği gibi haklarını kullanabiliyorlar mı? Hayır. Aslında sadece günümüzde değil tarih boyunca bu sorun var olmuştur. Günümüz dünyasında kadınlar çok ezilmekte Allah’ın onlara verdiği hakları tam olarak kullanamamaktadırlar. Bu sorun sadece belli bir bölgeye, coğrafya'ya has bir mesele değil, genel kronik bir sorundur. Bu sorunun mutlaka çözülmesi gerekir! Sorunun  geciktirilmemesi gereken elzem bir mesele olduğu gerçeği bilinmelidir. Bu hak kimsenin kimseye bahş ettiği bir hak olmayıp yaratıcının onlara verdiği bir haktır. Bazıları tarafından bu haklar gasp edilmiştir. Bu hakların hak sahiplerine eksiksiz iade edilmesi için her kesimden insanlar üzerine düşeni mutlaka yapmalıdırlar.

Günümüzde bu sorunu çözüme kavuşturma yerine, çözüm adı altında insanlığa müdahale etmeye çalışan bazı seküler çevreler türedi. Bu çevreler bu mühim meseleyi istismar ederek hem insanlığı yok etmek, hem de islam’a saldırmak vede ortadan kaldırmak için çalışmaktalar. İşte en büyük tehlike de aslında budur. Biz kadın haklarına karşı değiliz ve olamayız da. İslam her tür sorunu çözmek için var ve çözümleri de yaşanılmamış teorik şeyler değil, aksine yaşanmış pratiği ortada olan çözümler sunmaktadır. Müslümanlar asla hiçbir hakka karşı olmadıkları gibi hele insan olan Allah(cc)’ın mükerrem yarattığı kadının haklarına karşı olması düşünülemez. Müslümanların karşı olduğu: Kadın hakları adı altında kadını bir cinsel obje ve meta olarak kullanılmasıdır. Müslümanın karşı olduğu kadın hakları değil, kadın hakları adı altında islam’a yapılan haksız, yersiz ve mesnetsiz saldırılardır.

Seküler, modernite ve postmodernizmin istediği hakkaniyete dayanan bir kadın hakkı değil, istedikleri kadını bir cinsel obje ve meta olarak kullanmak, kadının istidatının ve doğasının dışında bir yerde kullanmaktır. Bunun için geliştirdikleri feminizm ideolojisi ise buna hizmet etmekte burada da yine kadınlar kullanılmaktadır. Yapılmak istenen kadının istismarıdır. İleride bu konuyu daha detaylı yazmayı sürdüreceğiz. Feminizmin insanlık ve başta da kadınlara yönelik tehlikelerini ortaya koyacağız.

Selam ve Dua ile

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.