ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

İsmail Yaşa

Suudi Arabistan İslam Üniversitesi mezunu olan İsmail Yaşa, Diriliş Postasında köşe yazarlığı yapmaktadır. Katar El Arab gazetesi, Arabi 21 sitesi ve Ahbaru sitelerinde Arapça makaleleri yayınlanmaktadır.

    Dahlan’ın Görevi

    11.11.2019 00:00
    A+
    A-

    Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geçenlerde el-Cezire televizyonunun sorularını cevaplarken, Birleşik Arap Emirlikleri’nden ve Dahlan’dan bahsetmiş, Batı Yaka’dan kovulduğundan bu yana Abu Dhabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed’in kanatları altında yaşayan Filistinli liderin İsrail ajanı olduğunu söylemişti.

    Çavuşoğlu’nun “terörist başı” olarak nitelediği Dahlan, hakkındaki gerçeklerin dile getirilmesine çok kızmış olacak ki, MBC televizyonunda katıldığı programda Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ateş püskürdü.

    Dahlan’ın programda söyledikleri, BAE, Suudi Arabistan ve Mısır medyasının kırık plak gibi sürekli tekrarladığı hezeyanlardan başka bir şey değil.

    Asılsız iddialarına delil olarak da BAE’nin finanse ettiği ve firari FETÖ’cüler tarafından yönetilen internet sitesini göstermesi ise tam bir “bozacının şahidi şıracı” durumunu yansıtıyor.

    Şimdi Türkçe yayın yapan o ve benzeri siteler de Filistinli çete liderinin asılsız iddialarını gerçekmiş gibi haber yaparlarsa kimse şaşırmasın.

    Çünkü kara propaganda ve algı operasyonlarını hep böyle yürütüyorlar.

    Hayatları yalan, dolan üzerine kurulu.

    Çavuşoğlu, geçen gün Katar Başbakanı Abdullah bin Nasır bin Halife es-Sâni’yle görüşmesinin ardından Twitter hesabında “Katar’ın, Barış Pınarı Harekatı’mıza desteğine teşekkür ediyoruz” yazmıştı.

    Dubai’den yayın yapan Suudi Arabistan televizyonu El-Arabiya, Türk Dışişleri Bakanı’nın Katar’ın Arap Birliği’ndeki tavrına teşekkür ettiğini çok iyi bilmesine rağmen bu sözleri çarpıtarak Çavuşoğlu sanki “Katar’ın Barış Pınarı Harekâtı’nı finanse etmesine teşekkür ediyoruz” demiş gibi sundu.

    Bu tür şeyleri sürekli yaptığı için Araplar kanalın “El-Arabiya… En ta’rife ekser” (El-Arabiya… Daha çok bilmek) şeklindeki sloganını “El-Arabiya… En tekzibe ekser” (El-Arabiya… Daha çok yalan söylemek) olarak değiştiriyorlar.
    Muhammed Dahlan’a dönecek olursak…

    Dahlan, Gazze Şeridi’nde Koruyucu Güvenlik isimli birimin başındayken emri altındakilerle kurduğu şebekeyle Muhammed bin Zayed’e hizmet eden adi bir çete lideri.

    Kendisine çok fazla değer vermek ve üstlendiği göreve hak etmediği anlamlar yüklemek yanlış olur.

    Çete üyelerini, İsrail’le ilişkileri ve Abu Dhabi Veliaht Prensi’nin kirli işlerini yürütmesi sayesinde elde ettiği paralarla besliyor.

    BAE için değeri de o kadar.

    Abu Dhabi Veliaht Prensi’nin kendini temize çıkarmak için gerektiğinde Dahlan’ı ve çetesini gözünü kırpmadan satacağından şüpheniz olmasın.

    Hatırlarsanız, Türkiye’de Dahlan’ın iki adamı BAE lehine casusluk yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

    Daha sonra ikisinden biri hücresinde intihar etti.

    Abu Dhabi’nin kılını kıpırdattığını gördünüz mü?

    Hayır.

    Çünkü ikisi de Filistinli.

    BAE vatandaşı değiller.

    Dahlan’ın paralı askerlerinin gözaltına alınmaları veya ölmeleri Abu Dhabi Veliant Prensi’nin umurunda olabilir mi?

    Hatırlarsanız Trump “Ne olur bizi bırakmayın” diye ağlayan PKK/YPG’ye “Bizim için savaştıysanız parasını fazlasıyla verdik” demişti.

    Aynı şey BAE rejimi – Dahlan çetesi ilişkisi için de geçerli.

    Dahlan ve adamları Muhammed bin Zayed için sıradan “mayın eşekleri”.

    Yani fazla büyütmeye gerek yok.

    Diriliş Postası 

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.