ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3674
EURO
34,9789
ALTIN
2.323,92
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

İsmail Yaşa

Suudi Arabistan İslam Üniversitesi mezunu olan İsmail Yaşa, Diriliş Postasında köşe yazarlığı yapmaktadır. Katar El Arab gazetesi, Arabi 21 sitesi ve Ahbaru sitelerinde Arapça makaleleri yayınlanmaktadır.

    Dahlan’ın Paralı Askerleri

    29.11.2019 00:00
    A+
    A-

    Filistin’de 25 Ocak 2006’da yapılan milletvekili seçimlerini İslami Direniş Hareketi “Hamas” kazanınca, Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimleri Gazze Şeridi’ni yönetilemez hale getirmek için bir dizi cinayete imza attı.

    Onlarca Hamas üyesi Muhammed Dahlan’ın başında olduğu Koruyucu Güvenlik birimi çalışanları tarafından yargısız infaz edildi.

    Dahlan’ın planı Gazze Şeridi’nde oluşacak karmaşayı ve güvenlik boşluğunu fırsat bilerek darbe yapmaktı.

    Mekke Zirvesi’nde sağlanan anlaşmaya rağmen suikastların arkası kesilmeyince ve güvenlik birimleri Heniyye başkanlığındaki hükümete isyanı tercih edince, Hamas sorunun kökünden çözülmesi gerektiğine karar verdi.

    İzzeddin el-Kassam Tugayları Haziran 2007’de birkaç gün içinde Gazze Şeridi’nin tamamında kontrolü sağladı.

    Dahlan ve adamlarından birçoğu Gazze Şeridi dışına kaçtı.

    Kimi Mısır’a ve kimi de İsrail’e gitti.

    O günlerde Gazze Şeridi dışına kaçamayanlar Dahlan’dan para almaya ve onun için çalışmaya devam ettiler.

    Hamas’a darbe yapmakta başarısız olan Filistinli lider, daha sonra Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ı devirmek için bir takım dolaplar çevirmeye başlayınca Batı Yaka’dan da kovuldu.

    Birleşik Arap Emirlikleri’nin desteğiyle Fetih’in kontrolünü ele geçirmeye çalışan Dahlan’ın Gazze Şeridi’nde kalan adamlarıyla Abbas yanlıları arasında zaman zaman kavgalar yaşanır.

    Abu Dhabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed’in kanatları altına sığınan Dahlan’ın geride bıraktığı adamlarının bir görevi de direniş liderlerini izleyip faaliyetleri hakkında İsrail’e istihbarat sağlamak.

    İşgal güçlerinin hava saldırılarıyla direniş liderlerine suikast düzenleyebilmesi için bir yerde kendisine bilgi veren ajanlara ihtiyacı var.

    Örneğin İslami Cihad’ın geçenlerde İsrail saldırısında hayatını kaybeden komutanı Baha Ebu’l-Atâ’nın kızı, babasının genelde evlerinde kalmadığını, eve çok nadir geldiğini, o gün doğum günü olduğu için kendisine sürpriz yapmak istediğini söyledi.

    Yani Ebu’l-Atâ’nın o an evinde olduğunu Filistinli komutanın evini gözetleyen birileri işgal güçlerine bildirmiş.

    Hamas liderlerinden Mahmud ez-Zehhar, geçmişte Abdulaziz er-Rantisi ve İbrahim el-Makadime gibi direniş liderlerine işgal güçlerinin düzenlediği suikastlarda Dahlan’ın ve adamlarının parmağı olduğunu açıklamıştı.

    Türkiye, 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ’ye mali destek sağladığı gerekçesiyle başına 4 milyon TL ödül koyarak Dahlan’ı aranan teröristler listesinde kırmızı kategoriye almaya hazırlanıyor.

    Bu haberin Arap medyasında yayınlanması üzerine Dahlan, Twitter’da yaptığı açıklamada, “Arap ülkelerine yönelik hayalleri suya düşen Erdoğan’a o parayı bir psikologa tedavi olmak için harcamasını öneririm” dedi.

    Dahlan’ın paralı askerleri de önceki gece Gazze’de Erdoğan posterleri yaktı.
    Görünüşe göre, Gazze halkının Türkiye ve Erdoğan sevgisini bildikleri için eylemi ancak gece yarısı ıssız bir köşede yapabilmişler.

    Dahlan’ın bir avuç adamının BAE’den gelen talimatla gerçekleştirdikleri çirkinlik Gazze’ye ve halkına duyduğumuz sevgiye gölge düşüremez.
    Filistin’e yönelik hayalleri suya düşen Dahlan’dan ve çetesinden gün gelir diğer suçlarıyla birlikte bunun da hesabı sorulur.

    Diriliş Postası 

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.