ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5638
EURO
34,9584
ALTIN
2.445,56
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Kürtlere Söz Vermedik

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Kürtlere Söz Vermedik
08.12.2019 23:44
A+
A-

Esper, Kaliforniya'da düzenlenen Reagan Ulusal Savunma Forumu'nda Rojava, Suriye ve Irak'taki durumlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Mark Esper kendisine sorulan, “Suriye'den askerlerinizi çekmekle Kürtlere ihanet ettiğinizi düşünüyor musunuz?” şeklindeki bir soruya şu yanıtı verdi:
“Taktik açıdan bu hissiyatı taşıyoruz. Onlarla IŞİD'e karşı savaşta birlikte mücadele ettik kan döktük. Fakat uzaktan baktığınızda biz ortak çıkarlar için orada bulunduk. Elbette IŞİD'in işgal ettiği toprakların büyük bölümünü Suriye Demokratik Güçleri (SDG) geri aldı ve çok savaşçı kaybettiler.”

Suriye'de kalma sebeplerinin esasen IŞİD'e karşı mücadele olduğunu vurgulayan ABD Savunma Bakanı, “Ama asla Suriyeli Kürtlere, sonuna kadar orada kalıp onlara bağımsız bir devlet kuracağız diye söz vermedik. Onlara 70 yıldır NATO müttefiği olan Türkiye'nin saldırılarına karşı koruyacağız diye söz vermedik. Fakat halen de Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile yakından çalışıyor ve müttefikliğimizi koruyoruz” diye devam etti.

Türkiye'nin Rojava'ya yönelik operasyonunu da değerlendiren Esper, “Biz Türkiye'nin kendi konumunu zarara sokan bir pozisyona girdiğini düşünüyoruz. Suriye'nin kuzeyine yönelik saldırısının yanlış olduğunu düşünüyoruz. Çünkü IŞİD'lilerin hapishanelerden kaçmasına ve bölgede kaosun doğmasına neden oluyor” ifadelerini kullandı.  

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.