ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5138
EURO
34,7887
ALTIN
2.431,88
BIST
9.732,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

İSPARK, BORÇ BTAĞINDA

İSPARK, BORÇ BTAĞINDA
02.09.2021 16:51
A+
A-

AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu, CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı İSPARK’ın zararının 100 milyon lira olduğunu açıkladı. Tevfik Göksu, sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımda, son günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesindeki birçok otobüs, tramvay ve metrobüs ile ilgili arıza haberlerinin gündeme geldiğini anlattı.

“İSPARK NEDEN ZARAR EDER?”
Sabah’ın haberine göre “İstanbul Kart” ve “Hamidiye Su” ile ilgili haberlerinde sorun teşkil ettiğini söyleyen Göksu, son zamanlarda en çok konuşulan konulardan birinin İstanbul Büyükşehir Belediyesinin AK Parti’de olduğu dönemde çok büyük projelerinden birisi olan İSPARK ile ilgili olduğunu belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, İBB’nin AK Parti dönemindeyken, “İSPARK niçin zarar eder?” diye sorduğunu ifade eden Göksu, şöyle devam etti:

“AK Parti döneminde biz teslim ettiğimizde, yani AK Parti yönetimi teslim ettiğinde İSPARK’ın 18 milyon zararı vardı. 18 milyon zarar, 2019 yılı itibarıyla CHP’ye geçtikten sonra 37 milyona çıktı. Peki bugün İSPARK’ın 2020 yılı sonu itibarıyla kaç milyon zararı var? İşte kendilerinin yapmış olduğu denetim raporu burada. Bütün rakamları manipülasyonlarla değiştirmelerine rağmen yapmış oldukları en basit hesapla 66 milyon, 2020 yılında zararları var. Hele hele orada 33 milyonluk bir rakam var ki ticari alacaklar diye faturalandırmamış alacaklar bölümüne, onu aktiflere katarak buraya düşürmüşler. Onu da eklediğinizde İSPARK’ın 2020 yılı sonu itibarıyla 100 milyon zararı var. Şimdi ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanına soruyorum, 2020 yılı, yani 1 yılda İSPARK’ı nasıl 100 milyon zarara uğrattınız? Sakın ‘pandemi’ demeyin. Çünkü pandemi zarar etmenize değil tam tersine kar etmenize vesile oldu. İşçilerinizin maaşları devlet tarafından ödendi, sigortaları devlet tarafından ödendi. Birçok insanı sadece partizanca işinden ve ekmeğinden ettiniz. Buna rağmen nasıl zarar ettiniz?” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.