ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5180
EURO
34,7833
ALTIN
2.420,34
BIST
9.750,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Jaffery, S-400 anlaşmazlığı, ABD’ye Zarar veriyor

Jaffery, S-400 anlaşmazlığı, ABD’ye Zarar veriyor
19.02.2021 18:36
A+
A-

Washington merkezli Woodrow Wilson Bilimsel Araştırma Merkezi'nin video konferans yöntemiyle düzenlediği seminerde konuşan Jeffrey, ABD ve Türkiye'nin S-400 füze savunma sistemleri konusundaki tutumlarının etkisini değerlendirdi.

Jeffrey, "Eğer Türkiye ve ABD, S-400 konusunda uzlaşmaya hazır olmazlarsa, her iki tarafın politikasında önemli değişiklikler olmazsa, verimli ilişkiler öngörülemez" dedi.

Önceki ve yeni ABD yönetimlerinin politikasının Ankara'nın Rus sistemlerinden kurtulması gerektiği yönünde olduğunu kaydeden Jeffrey, "Washington ile Ankara arasında uzlaşma olmaması, ABD'nin birçok alanda Rusya'yı dizginleme imkanları, ABD'nin Irak, Suriye ve Ortadoğu'daki hedefleri üzerinde büyük bir etkiye sahip" diye konuştu.

Jeffrey, bunun çok önemli bir konu ve ciddi bir sorun olduğuna dikkat çekerek mevcut ABD yönetiminin neye karar vereceğini bilmediğini ekledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bu hafta bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada Blinken'ın Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400'leri 'elde tutmama' çağrısında bulunduğunu belirtmişti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise, ABD ile yaşanan S-400 gerilimine yönelik 'Girit modeli' önerisinde bulunmuştu. Bakan Akar, "Girit’teki S-300'lerde nasıl bir model kullanılıyorsa, biz de bunu müzakereye açacağız" demişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.