ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5969
EURO
34,8046
ALTIN
2.501,74
BIST
9.476,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Viktor Orban, bu oyunun parçası olmayacağız

Viktor Orban, bu oyunun parçası olmayacağız
08.05.2020 14:40
A+
A-

Devlet radyosu Kossuth'taki haftalık konuşmasında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Macaristan Başbakanı Viktor Orban, parlamentoda, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı tedbir amacıyla kabul edilen yasaya uluslararası kamuoyunda yöneltilen sert eleştirilere cevap verdi.

Orban, Avrupa'da bazı güçlerin ulus devletler yerine Avrupa ülkelerini içinde barındıran bir imparatorluk kurmak istediğini ve Macar hükümetinin ise bunu kabul etmemesinden dolayı eleştirildiğini iddia etti.

Ülkesinin hiçbir şekilde söz konusu imparatorluğun bir parçası olmayacağının altını çizen Orban, şu ifadeleri kullandı:

"Avrupa'da imparatorluk inşa etmek isteyenler ulus devletler yerine imparatorluk düzenini, yani 'Avrupa Birleşik Devletleri' istiyor. Biz bunun bir parçası olmak istemiyoruz. Biz, Macaristan'ın Macaristan olarak kalmasını istiyoruz"

İmparatorluk taraftarlarının her fırsatta Macar hükümetini zayıflatmaya çalıştığını da belirten Orban, hükümetin göçmen politikasının ve acil durum yasasının da bu yüzden tepki gördüğünü savundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.