ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

10 Çinli Casus Yakalandı

10 Çinli Casus Yakalandı
26.12.2020 20:07
A+
A-

Afganistan'da Ulusal Güvenlik Müdürlüğünün (NDS) başkent Kabil'de bir hücre evine yaptığı baskında Çin adına casusluk yapan 10 kişi gözaltına alındı.

Hindustan Times'ın haberine göre, NDS ekipleri 10 Aralık'ta Kabil'deki bir hücre evine operasyon düzenledi.

Operasyonunda ele geçirilen ve Çin istihbarat teşkilatıyla bağlantılı olduğu belirtilen 10 Çinli gözaltına alındı.

Yakalanan Çin ajanlarından en az ikisinin Taliban ile temas halinde olduğu iddia edilirken Çinliler casusluk ve terör hücresi işletmekle suçlanıyor.

NDS ekipleri, hücre evi ve bu kişilerle bağlantılı adreslere yaptığı baskınlarda silah, cephane ve çok sayıda patlayıcı madde ele geçirdi.

Afganistan'ın Çin'den resmi özür talep ettiği iddiası Cumhurbaşkanı Yardımcısı Emrullah Salih'in gözaltına alınan ajanlar hakkında bilgi vermek için Çin'in Kabil elçisi Wang Yu ile yaptığı görüşmede Pekin'in uluslararası normları ihlal ettiğini ve Kabil yönetiminin güvenini sarstığını söylediği kaydedildi.

Çin'den resmi özür beklediklerini ileten Salih'in, ancak bu şekilde ajanları affedebileceklerini belirttiği aksi halde hukuki süreçleri başlatacakları uyarısında bulunduğu iddia edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.