ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6067
EURO
34,7737
ALTIN
2.490,71
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

Barr: “Posta İle Oy Kullanmayı Savunanlar Ateşle Oynuyor”

Barr: “Posta İle Oy Kullanmayı Savunanlar Ateşle Oynuyor”
03.09.2020 11:17
A+
A-

Barr, CNN televizyonuna yaptığı açıklamada bu yöntemin "sorumsuz" ve "tehlikeli" olduğunu belirtti. Barr, posta yoluyla oy kullanılmasını savunanlar için "ateşle oynuyorlar" dedi.

İlgili Haberler ABD Seçimlerinde Sandık Güvenliği Tartışması
Barr, eski başkanlardan Jimmy Carter ve eski dışişleri bakanlarından James Baker’ın başkanlık ettiği Federal Seçim Reformu Komisyonu’nun 2005 yılında yayınlanan raporuna atıfta bulundu. Raporda uzaktan oy kullanmanın seçim yolsuzluğunun en önemli potansiyel kaynaklarından olduğu belirtiliyor.

"Trump yönetiminin ardından söylem değişti"

O zamandan bu yana gazetelerde ve akademik çalışmalarda posta ile oy kullanmanın yolsuzluğa açık olduğunun vurgulandığını söyleyen Barr, bu söylemin Trump yönetimi geldikten sonra değiştiğini öne sürdü.

Salgın döneminde yapılacak 3 Kasım başkanlık seçimlerinde seçim merkezlerine gitmek istemeyen rekor sayıda seçmenin posta yoluyla oy kullanması bekleniyor.

İlgili Haberler ABD Postası Yöneticisinden Senato'ya Seçim Güvencesi
Barr, seçim merkezlerinde Corona virüsüne karşı önlemler alınabileceğini ve başka hastalığı olan riskli gruptaki seçmenlerin eyaletler tarafından gönderilen formlarla kayıt altına alındıkları uzaktan oy kullanma yöntemiyle (absentee) oy kullanabileceklerini belirtti. Başkan Trump da bu yönteme karşı çıkmıyor.

Barr, yabancı ülkelerin oy pusulalarına müdahalesi olasılığını da dile getirdi, ancak bu konuda delil göstermedi.

Adalet Bakanı, seçimlere müdahale söz konusu olduğunda Çin’in Rusya’dan daha büyük bir tehdit olduğunu söyledi. Barr, aldığı istihbarat bilgilerinin bu sonuca varmasına neden olduğunu ekledi.

İlgili Haberler Trump: ‘‘Postayla Oy Kullanılırsa Seçimler Yenilenebilir’’ 
Başkan Donald Trump daha önce yaptığı açıklamalarda olası usulsüzlüklere karşı sandıklara federal güvenlik güçlerini gönderebileceğini söylemişti. Adalet Bakanı Barr ise Başkan’ın kendisinden böyle bir istekte bulunmadığını kaydetti.

"VOA" Amerikanın Sesi 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.