ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Libya’da Ateşkes ilan edildi

Libya’da Ateşkes ilan edildi
21.08.2020 18:24
A+
A-

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz es-Serrac, ülkedeki tüm askeri güçlere derhal ateşkes ve askeri operasyonların durdurulması talimatı verdi.

Serrac, fiili bir ateşkes için Sirte ve Cufra'nın silahtan arındırılmış bölgeler olması gerektiğini açıkladı.

MART AYINDA SEÇİM İSTENDİ

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti, mart ayında parlamento ve devlet başkanlığı seçimleri yapılması çağrısında da bulundu.

Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin ateşkes ilanının ardından bir çağrı da General Hafter liderliğindeki Ulusal Libya Ordusu'nu destekleyen Temsilciler Meclisi'nin Başkanı Akile Salih'ten geldi.

HAFTER TARAFINDAN DA ATEŞKES ÇAĞRISI

Tüm tarafları derhal ateşkese ve tüm silahlı faaliyetleri durdurmaya çağıran Salih, "Ateşkes talebim, siyasi ve ulusal sorumluluğumun yanı sıra ülke ve bölgedeki mevcut durumun ve pandemi koşullarının bir sonucu" dedi.

Böylece Libya'daki her iki taraf da ateşkes ilan etmiş oldu.

MISIR OLUMLU KARŞILADI

Öte yandan, Mısır Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi, her iki taraftan yapılan ateşkes çağrılarını memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı.

Sisi’nin ateşkes çağrıları siyasi bir çözüme ulaşmak için önemli bir adım olduğunu söylediği de belirtildi.

Ateşkes ilanları, Libya Ulusal Ordusu'nun salı günü petrol limanlarının ve ülkedeki petrol yataklarının çalışmalarına yeniden başladığı yönündeki açıklamasını izliyor. Bu açıklama, tarafların siyasi mutabakat sağlamanın uzağında olmadığı şeklinde yorumlanıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.