ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5866
EURO
34,8481
ALTIN
2.504,29
BIST
9.677,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Kovid-19 Aşısı için Sorumluluk almak istemediler

Kovid-19 Aşısı için Sorumluluk almak istemediler
25.12.2020 11:31
A+
A-

Korona aşısı üzerindeki tartışmalar devam ederken, Pfizer/BioNTech ile Türkiye arasında yapılan anlaşmada ilginç bir madde dikkat çekti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün akşam Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrasında açıklama yaptı. Koca, BioNTech ve Pfizer'ın sözleşmeye "aşının üretimiyle ilgili sorumluluk taşımadıklarına" dair bir madde koydurmak istediğini söyledi.

Aşı şirketi sorumluluk almak istemedi

Bakan Koca, bu maddeyle ilgili tartışmaları kıs şu şekilde konuştu: 

"En son Uğur hocayla 5-6 kez görüştüğümü söyleyebilirim. Uğur hocayla bu sorunu kısmen aştığımızı söyleyebilirim. Sözleşmenin miktarıyla, üretimiyle ilgili bir sorun olduğunda sorumluluk taşıyabileceklerini belirten bir maddeyi koymaya karşılıklı razı olduk. Yani sözleşme miktarından daha fazla bir sorumluluk taşımama noktasında ısrarlı olduklarını, bunu aşmamızın mümkün olmadığını ifade ettiler. Biz de sözleşmenin miktarınca sorumluluk alınabileceğini belirterek bu aşıyı yapabileceğimizi konuşmuş olduk."

Brezilya Devlet Başkanı uyardı

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, daha önce yaptığı açıklama yeni tip koronavirüs aşısına güvensizliğini dile getirdi. Bolsonaro "Burada bir şeyin iyi anlaşılması gerekiyor. Pfizer, anlaşmasında çok açık. 'Biz (Pfizer), herhangi bir yan etkinin sorumluluğunu almıyoruz.' Eğer bir timsaha dönüşürsen, bu senin problemin. Eğer bir Superman'e dönüşürsen, eğer bir kadında sakal uzarsa veya bir erkek ince konuşmaya başlarsa onlarla bir ilgisi yok. Daha kötüsü insanların bağışıklık sistemlerini değiştiriyor." şeklinde konuştu.

Aşının mucidi kendi aşı olmuyor

Öte yandan aşırnın mucidi olduğu belirtilen Prof.Uğur Şahin, kendi buldukları aşıyı yaptırmayacağını açıkladı. Yabancı bir televizyon kanalı, Şahin'e 'neden aşı yaptırmayacağıı' sordu. Bu soru üzerine Şahin, Alman yasalarının şirtket çalışarının denek olarak kullanılmasını yasakladığını söyledi. Bu cevap da aşının en iyi ihtimalle deneme aşamasında olduğunu gösteriyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.