ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3713
EURO
35,0024
ALTIN
2.325,92
BIST
9.099,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Şehit Halil Kantarcı

Şehit Halil Kantarcı
16.07.2020 01:46
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında Çengelköy’de vurularak şehit edilen Halil Kantarcı’nın ailesine de ziyaret etti.

36 yaşındaki Halil Kantarcı, FETÖ’nün darbe girişimini televizyondan öğrendi. Çengelköy Karakolu’nun askerler tarafından basıldığını duyan 3 çocuk babası Kantarcı, milli iradeye destek için meydanlara çıkmak istedi. O sırada dışarıdan patlama seslerinin duyulması üzere eşi Ayşe Kantarcı gitmesini istemese de Halil Kantarcı, ‘Bana bir şey olacaksa evde de olur. Hakkını helal et’ diyerek evden ayrıldı. Evden çıkmadan önce çocuklarını öpen Kantarcı, Çengelköy’de vatanı, milleti ve imanı için direndiği FETÖ’cü askerler tarafından vuruldu. Eşinin gece boyunca aradığı ancak ulaşamadığını söylediği Kantarcı, kaldırıldığı Ümraniye Atlas Hastanesi’nde şehit düştü.

Halil Kantarcı’nın ömrü boyunca paralel çeteyle savaştığını söyleyen kardeşi Kadir Kantarcı, ağabeyinin son sözünün “Eşimi ve çocuklarımı çok seviyorum. Onları ümmete emanet ediyorum” olduğunu söyledi.

Fatih Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Çengelköy Mezarlığı’na defnedilen Halil Kantarcı, geride ümmete emanet ettiği 9 aylık Ömer Tarık, 2,5 yaşındaki Zeynep Serra ve 9 yaşındaki Ali Cihad’ı bıraktı.

Şehit Halil Kant arcı’nın ardından 9 sivil toplum kuruluşunun destek verdiği bir kampanya ile Sri Lanka’da bir Şehit Halil Kantarcı’nın Yetimhanesi kurulmaya başlandı. Ayrıca şehidin ismi, İstanbul Üsküdar’da bir anaokuluna ve İzmir Kemalpaşa’da bir Anadolu imam hatip lisesine verildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.