ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3369
EURO
35,1195
ALTIN
2.238,84
BIST
8.770,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Az Bulutlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Fethullah Gülen ve Mustafa Özcan Savaşı Başladı

Fethullah Gülen ve Mustafa Özcan Savaşı Başladı
15.11.2019 07:28
A+
A-

Türkiye gazetesinden Fuat Uğurun köşesine taşıdığı savaşın perde arkası. 

Evet, FETÖ elebaşı acımadı ve oğlundan sonra kızını da harcadı.

Lâkin karşılığı gecikmedi.

Bu sütunlarda sürekli yazıyoruz ama artık sanırım kopuş tamamen gerçekleşti. FETÖ elebaşı, geçmişte “Başyüceler Şûrası Başkanı ve Türkiye İmamı” olarak “En yüksek makamla” taltif ettiği sağ kolu, fakat son üç yıldır kıran kırana mücadele ettiği Mustafa Özcan’a yeni bir darbe daha indirdi ve kızı Zehra Bozkurt’u adamlarına ihbar ettirerek yakalattırdı.

Türkiye’nin yoğun gündemi nedeniyle Mustafa Özcan’ın kızı Zehra Bozkurt’un yakalanması kimsenin dikkatini çekmedi oysa bu operasyon çok önemliydi.

FETÖ’nün Türkiye yapılanması Zehra Bozkurt’u uzunca bir süredir elinde rehin tutmaktaydı. Mustafa Özcan kızının yurt dışına çıkarılması için sürekli örgüte uyarıda bulundu ama hep bir bahaneyle ya da savsaklamayla bu engellendi. Zehra Bozkurt da “ihbar edilirim” korkusuyla bağımsız olarak kaçmaya cesaret edemedi.

Fetullah, Mustafa Özcan ile aralarındaki kıran kırana savaş yüzünden ilk raundu oğlu Enes Özcan’ı yakalattırarak almıştı. Fakat rekabet bitmemişti. Mustafa Özcan FETÖ Avrupa yapılanmasını tamamen kontrolü altına alıp Pensilvanya’dan bağımsızlığını ilan edince kopuş başladı. Tabii Mustafa Özcan ve ekibi söylemde “Hocaefendi’ye bağlıyız” dese de herkes işin gerçeğini biliyordu. En başta da Fetullah Gülen.

ALMANYA MUSTAFA ÖZCAN VE AVRUPA FETÖ’SÜNÜ NEDEN KORUMAYA ALDI?

Avrupa yapılanmasının ve Mustafa Özcan ekibinin Almanya tarafından himaye edildiğini söylememe gerek var mı?

Nedeni çok açık:

Birincisi Türkiye’ye karşı terör örgütlerini desteklemek bilindiği üzere Almanya’nın birinci vazifesi.

İkincisi Alman derin devleti bu vasıtayla Fetullah ve örgütün tamamı üzerinde baskı oluşturmayı hedefliyor.

“DUYGUSAL SEBEPLER”

Üçüncüsü tamamen duygusal. Çünkü Mustafa Özcan’a bağlı Avrupa yapılanmasının elinde 6 milyar avrodan fazla para var. Bu paralar Alman bankası Deutcshe Bank’ta değerlendiriliyor. Sadece 1 milyar avrosu tespit edemediğimiz bir FETÖ’cü iş adamına ait ve bankaya yatırılmış durumda. Ama kalanlar 100-150 milyon avrolara bölünerek güvenilir elemanlarına teslim edilmiş ve bankaya yatırılmış. Şunu söyleyeyim, bu banka hesaplarından iki üç adedinin dekontunu bizzat gördüm. Zaten devlete teslim edilmiş durumda ve bu FETÖ’cü iş adamlarının kim oldukları biliniyor.

Mustafa Özcan ve Avrupa yapılanması yine başta Almanya olmak üzere paradan para kazanmak üzere ciddi yatırımlara giriştiler. Aldığım bilgilere göre Almanya’da en çok yatırım yaptıkları alan ise gayrimenkul. Neden diyeceksiniz hemen söyleyelim. Gayrimenkul, kira getirisinin yüksekliği nedeniyle şu anda Almanya’da çok değerli de ondan. Almanya’da FETÖ’cüler ayda 10 bin avro kira getirisi olan bir iş hanı aldığında rahatlıkla 1 milyon 200 bin avroyu yatırıyor. Çünkü 10-12 yıl sonra kâra geçmeye başlıyor. Bu sürenin Türkiye’de 25-30 yıl olduğu düşünülürse mesele anlaşılır.

ALMANYA’DA İNGİLİZ GÖZLEMCİLER EŞLİĞİNDE TOPLANTI

Evet, kopuşu tetikleyen ve Fetullah Gülen’in Özcan’a öldürücü darbeyi indirmesinin sebebi ise geçen eylül ayında Almanya’da yapılan “Şeffaflık ve Hesap Verilebilirlik” başlıklı gizli toplantıda alınan 10 maddelik zehir zemberek karar metninin Pensilvanya’ya; Fetullah Gülen’e bir muhtıra gibi iletilmesiydi.

Toplantıyı düzenleyenler kendini “Yeni Arayışlar İnisiyatifi” diye adlandıran Mustafa Özcan ekibiydi. İlginç yanı ise bu gizli toplantıya Chatham House’dan üç gözlemcinin çağrılmasıydı. Chatham House, Londra merkezli Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü olarak biliniyor. Bu kuruluştan gözlemci gelmesinin sebebi ise toplantının başlığında olduğu gibi herkesin şeffaf bir şekilde görüşlerini dile getirmesinin sağlanmasıymış. Bu kuruluş ilkelerine göre daha sonra bu toplantıda konuşanlar, konuşmalarından alıntı yapılması durumunda isimlerinin saklı olmasını isteyebilmekteler.

GÜLEN’İ ÇILDIRTAN 10 MADDELİK MUHTIRA

Avrupa’daki FETÖ’cülerden, akademisyen olduğunu belirten birinin You Tube hesabından anlattıklarına göre toplantıda on maddelik bir kararlar metni ortaya çıkmış. Üç adedini yazsam yeterli olacak:

1-Şeffaflık eksikliği güven erozyonuna sebep olmakta. Özellikle merkezî yapının (Fetullah ve karargâhı) açıklığı konusunda ciddi bir beklenti mevcut. Bu belirsizlik ve kapalılık yüzünden insanlar “cemaatten” giderek uzaklaşıyor ve kopuyor.

2-Merkezde hizmet değerlerini temsil eden isimlerin bulunması ve bunun açıklanması gerekir şeffaf olarak.

3-Görev tanımları belirsiz. Kim hangi işi hangi sıfatla yapıyor belli değil. Ve bu yüzden de hesap verilebilirlilik yok. Bu da ciddi güven zaafına sebep oluyor. 

Bu karar metni çıktığında önce “Fetullah Gülen’e mi yoksa 12 kişilik yüksek şûraya mı gönderme” konusunda ciddi bir tereddüt ortaya çıkıyor.

GÜLEN İNTİKAM YEMEĞİNİ SOĞUK YİYOR!

Sonunda Gülen’de karar kılınıyor ve gönderiliyor. You Tube’da bu gelişmeleri anlatan şahsın dediğine göre Fetullah Gülen bu metni görür görmez herhangi bir reaksiyon göstermemiş. Olumsuz bir şey de söylememiş.

Tabii kendileri bile FETÖ elebaşının nasıl bir iblis olduğunu hâlâ çözemedikleri için ondan bir cevap geleceğini tahmin edemiyorlar.

Ve Fetullah Gülen sonunda Mustafa Özcan’a kızı Zehra Bozkurt ile cevap veriyor. Özcan’ın uzun süredir köşe bucak saklanan kızı Zehra Bozkurt FETÖ elemanları tarafından çok dolaylı yollardan ihbar ediliyor. Önceki gün de polis tarafından düzenlenen bir operasyonla yakalandı.

VE GÜNÜN BOMBASI; MUSTAFA ÖZCAN RÖVANŞI FENA ALDI  

Tam, "Bakalım Mustafa Özcan, kendisini kızı üzerinden âdeta sırtından hançerleyen Fetullah Gülen’den bu hamlesinin rövanşını alabilecek mi?" diye bu yazıyı noktalamaya çalışırken  bu yazıdaki pek çok bilgiyi bana aktaran Sevgili Ümit Akdemir arayıp uyardı. Dün saat 14.00 sıralarında haber ajanslarına düşen haber bana "Bu kadar çabuk mu?" dedirtti adeta. Çünkü Fetullah Gülen’in öz kardeşi Salih Gülen’in kızı Zeynep Gülen de yakalanmıştı.

Haydaaa!  

Aslında Gülen'in yeğeninin ihbar edilmesi çok beklenebilir bir durum çünkü, Mustafa Özcan geçmişten bu yana Fetullah Gülen'in ailesi ile onlar adına kurulan vakıflardan da sorumluydu ve hepsinin tüm secerelerini, bağlantılarını biliyordu.

Savaş kızıştı, bakalım kim kimi bitirecek?

NOT: Bu "Düşman kardeşler" arasındaki kopuşun ve rekabetin daha başka nedenleri de var ama çok uzun; onlar bir başka yazıya artık

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.