ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5501
EURO
34,9800
ALTIN
2.418,25
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Hindistan ve Çin savaşın eşiğinde

Hindistan ve Çin savaşın eşiğinde
12.08.2020 20:51
A+
A-

Hindistan ve Çin arasında gerilim yeniden yükseldi. Hindistan, Ladakh bölgesine savaş jetleri, askeri kargo uçakları ve binlerce ek birliğini Çin'e karşı konuşlandırdı.

Çin ile Hindistan arasında kriz devam ediyor. Hindistan Hava Kuvvetleri'nin Ladakh sınır bölgesine ülkenin kendi üretimi olan ve 70 milimetre topa sahip savaş helikopterlerini, roketlerini ve diğer silahlarını konuşlandırdığı öğrenildi. Hindistan merkezli bir havacılık ve savunma şirketi Hindustan Aeronautics Limited (HAL), "Sınırdaki mevcut durumun ışığında, Hindistan Hava Kuvvetleri görevlerini desteklemek için kısa sürede yüksek irtifada operasyonlar için iki hafif muharebe helikopteri konuşlandırıldı" ifadelerini kullandıldı.

HİNDİSTAN-ÇİN KRİZİ

9 Ağustos'ta Hindistan ve Çin arasında yapılan komutan düzeyindeki altıncı görüşmelerde ilerleme sağlanamadı. İki tarafın birbirini Ladakh bölgesinde sınır ihlali yapmakla suçladığı Nisan 2020'den bu yana gergin olan durumu düzeltmek için ortak düzeyinde görüşmeler yapılabileceği aktarıldı. 15 Haziran'daki çatışmalarda Galwan Vadisi'nde 20 Hint askeri hayatını kaybetmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.