ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4686
EURO
34,7867
ALTIN
2.439,82
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

İsrail’in Afrika Raporu

İsrail’in Afrika Raporu
19.11.2020 01:39
A+
A-

Son yıllarda, Afrika üzerinde etkinlik kurma ve nüfuzunu artırma çabalarını giderek çoğaltarak siyasi elini güçlendirme girişimlerinde bulunan İsrail, resmi istihbaratın hazırladığı bir raporun ardından alarma geçti.

NETANYAHU'NUN PLANLARI SUYA DÜŞTÜ

Netanyahu’nun “İsrail Afrika’ya geri dönüyor ve Afrika da İsrail’e dönüyor” sözleriyle duyurduğu Afrika politikasıyla, siyasi ilişkilerinde bir sıçrama uman İsrail, yayınlanan son raporla birlikte durumun ciddiyetini kavradı.

İsrail İstihbarat Bakanlığı tarafından yapılan bir araştırmanın sonuçlarını paylaşan Israel Hayom gazetesi, yayınladığı analizde Türkiye'nin bölge üzerindeki gücünün arttığını duyurdu.

"TÜRKİYE AFRİKA'DAKİ SİYASİ ETKİNLİĞİNİ ARTIRIYOR"

Yayınlanan raporda, Afrika ülkelerinin Birleşmiş Milletler'de İsrail lehine kullanılabilecek bir oy bloğu olduğundan bahsedilirken, bu ülkelerdeki potansiyel iş birliği şansının kaybedilmemesi gerektiği vurgulandı.

RESMİ ELÇİLİKLER DÖRT KATINA ÇIKTI

Raporda, Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki Türkiye ve Çin'in son yıllarda Afrika'da artan gücünden bahsedilirken, özellikle Türkiye’nin kurduğu diplomatik ilişkilere dikkat çekildi.

“Son 10 yıl içinde Türkiye, Afrika'daki resmi temsilciliklerinin sayısını dört katına çıkardı. Büyükelçiliklerin sayısı 12'den 42'ye çıkarken, ticari danışmanlık ofislerinin sayısı da 26'yı buldu.” ifadelerinin kullanıldığı raporda, Türkiye bazlı projelerin giderek arttığından da bahsedildi.

ERBAKAN'IN YENİ BİR DÜNYA PROJESİNDE İSRAİL DİYE BİR DEVLET YOK ZATEN!

İsrail'in raporu aslında Erbakan'ın Yeniden Büyük Türkiye liderliğine kurulan yeni Yeni Bir Dünya Projesinin de tıkır tıkır hayata geçiyor olduğunu anlatıyor.

Türkiye'nin bu hamlelerini İsrail'in bekası için tehlike gören İsrail haklı! Çünkü bu projenin sahibi Erbakan'ın hedefleri içinde bir İsrail Devleti yer almıyor.

Erbakan İsrail'in geleceği için şunu söylemişti:

"Gemilere bindirip geldikleri yere göndereceğiz"
-ERBAKAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.