ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3271
EURO
35,0620
ALTIN
2.297,63
BIST
9.008,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Ramazan Kadirov, hastahaneye kaldırıldı

Ramazan Kadirov, hastahaneye kaldırıldı
22.05.2020 17:17
A+
A-

Rus devlet haber ajanslarının Perşembe günü geç saatlerde yaptığı açıklamada , Çeçenya'nın diktatör lideri Ramzan Kadırov'un koronavirüs semptomlarıyla Moskova'da hastanede olduğunu söyledi.

Haber, her ikisi de “tıbbi çevrelerde bir kaynak” olduğunu belirten iki Rus devlet haber ajansı RIA Novosti ve Tass tarafından bildirildi. Eğer doğruysa, bir Rus yetkilinin Covid-19 pandemisinde şimdiye kadarki en önemli hastalığı işaret edecektir. 

Kadırov, yerli Çeçenya'da tek başına bir figür haline geldi ve burada 2007 yılında Vladimir Putin tarafından kayda değer bir isyanı bastırmak için kullanıldı. O zamandan beri bölgeyi kişisel bir ferahlığa dönüştürdü, güçlü bir ulusal muhafız ve bir kişilik kültü geliştirdi. Net bir halefi yok.

“Ramzan Kadirov, şüpheli koronavirüs tedavisi için uçakla Moskova'ya getirildi. Şu anda tıbbi gözlem altında" 

Kadırov'un hastalığı ilk olarak, başbakan Mikhail Mishustin'in hastalandığını doğru bir şekilde ortaya konan haber, basın tarafından kamuoyu ile paylaşıldı. Haberlere göre Kadırov, grip benzeri semptomları aniden kötüleştikten sonra Çarşamba günü “Moskova'nın en iyi kliniklerinden birine” götürüldü. Covid-19 ciğerlerine zarar verdiğini bildirdi.

Çeçen yetkililer şimdilik bu haberi doğrulamadılar. Kadırov'un sözcüsü Perşembe günü basının ısrarlı telefon görüşme isteklerine cevap verilmedi. 

Çeçenya'nın devlet tarafından yönetilen TV kanalının müttefiki ve başkanı Akhmed Dudayev, Kadirov'un durumu kişisel olarak kontrol altında tuttuğunu ve gerekli tüm önlemleri aldığını Instagram'a yazdı. Karargahının çalışması kişisel kontrolündedir.”

Kadırov bu yılın başlarında bir tıbbi prosedür sırasında kısa bir süre iktidarı Çeçenya hükümeti başkanına devretti. Ancak Çeçen yetkililer hükümetin almış olduğu bu görev değişimini kamuoyuna duyurmamayı tercih ettiler. 

Pazar günü Çeçen hükümeti tarafından koronavirüs brifingi düzenlenmiş ve katılımın çok az olduğu görülmüştür. Kadırov, Nisan ayında bir Koronavirüs hastanesini ziyaret ederek Putin tarafından giyilene benzer sarı bir tulum giymiş ve doktorlarla beraber hatıra fotoğrafı çekimleri yapmıştı.

The Guardian

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.