ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3724
EURO
34,7968
ALTIN
2.412,65
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

Trump gitti, Biden Dönemi

Trump gitti, Biden Dönemi
20.01.2021 16:57
A+
A-

Biden, 6 Ocak’ta Trump destekçilerinin Kongre binasına düzenlediği baskının ardından yaşanan gergin atmosfer ortasında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle oldukça sınırlı sayıda kişinin katılacağı törenle bugün yemin edecek.

Genellikle başkanın yemin törenlerine 200 bin kişi katılırken, bu yılki törene yaklaşık bin kişinin katılması bekleniyor.

Biden, bugün göreve başlama töreninde Yüksek Mahkeme Başkanı John Roberts’ın önünde yemin ettikten sonra 'Birleşik Amerika' mesajını içeren bir konuşma yapacak.

Yeni başkanın, Trump’ın imzasını taşıyan ve göçmenlik, iklim değişikliği ve koronavirüs ile mücadele ile ilgili bazı politikaları değiştirmeyi amaçlayan bir dizi yürütme emrini imzalayarak aynı gün başkanlık görevlerini üstlenmesi bekleniyor.

Diğer yandan, Biden’ın Dışişleri Bakanlığı’na aday gösterdiği Anthony Blinken, dün Senato Dış İlişkiler Komitesi'nde yaptığı konuşmada, Trump’ın benimsediği tek taraflı diplomasiyi terk etme sözü verdi.

Blinken, “Birlikte, dünyadaki etkimizi artıran temel ittifaklarımızı güçlendirebiliriz. Rusya, İran ve Kuzey Kore’nin oluşturduğu tehditlerle yüzleşmek için çok daha iyi bir konumdayız” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.