ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3470
EURO
35,0988
ALTIN
2.307,90
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Avrupa Merkez Bankası, Bitcoin para değil

Avrupa Merkez Bankası, Bitcoin para değil
09.02.2021 14:21
A+
A-

BFMTV'nin konuğu olan Lagarde, son zamanlarda yüksek talep gören Bitcoin hakkında, "Kripto-aktifler bir para birimi değil. Oldukça spekülatif bir varlık" ifadesini kullandı.

Ancak bazı kripto varlıkların 'paraya benzediklerini' vurgulayan Lagarde, "Özel sektör para ile ilgili bir faaliyet yürütüyorsa diğer para birimleri gibi tamamen aynı kurallara ve aynı denetim mekanizmalarına tabi olması zorunluluğu var" diye konuştu.

Bitcoin'in kendisi için bir sorun teşkil etmediğinin altını çizen Lagarde, "Sadece ihtiyaç duyulan şey, tüketicilerin asla yağmalanmaması ve aldıkları riskin doğası hakkında tam olarak bilgilendirilmeliler. Bir Bitcoin satın alırlarsa bunun spekülatif bir varlık olduğunu bilmeliler" dedi.

Lagarde ayrıca bu tür kriptoparaların Darkweb gibi yerlerde yasa dışı faaliyetlerde kullanıldığını da hatırlattı.

Avrupa Merkez Bankası, Bitcoin'e karşı dijital euro çalışmalarına başlıyor
Son yıllarda büyüyen kripto para furyasına karşı Avrupa Merkez Bankası dijital euro projesini açıklamıştı.

Euro Bölgesi'ndeki insanların yoğun bir şekilde kripto para birimlerini kullanmaya başlaması ile bankanın erişim alanının dışına çıkması Avrupa Merkez Bankası'nın para politikalarının etkinliğini azaltma riski bulunuyor.

Digital euro halihazırda kullanılan euro banknot ve madeni paraların elektronik versiyonu olacak. Euro gibi resmi bir para olarak kabul edilecek ve garantörlüğünü Avrupa Merkez Bankası üstlenecek.

Dijital euro ile ilk defa bireyler Avrupa Merkez Bankası'nda doğrudan hesap açabilecek. Bundaki amaç dijital euro hesapları özel bankalardan daha güvenli bir sistemde tutmak. Çünkü özel bankaların iflası söz konusu olduğunda ya da herhangi bir hırsızlık durumunda dijital hesapların kaybolma ya da çalınma riski bulunuyor.

Bankanın dijital euro projesinin başlatıp başlatmama kararını ise 2021 ortalarında vermesi bekleniyor

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.