ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3271
EURO
35,0620
ALTIN
2.297,63
BIST
9.008,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

TÜRKİYE, HIZLI TREN AĞINDA DÜNYA 8.

TÜRKİYE, HIZLI TREN AĞINDA DÜNYA 8.
21.03.2021 14:30
A+
A-

Yeni hatlar tamamlandığında Türkiye Almanya’yı geçecek!

Yapımı devam eden hatlar tamamlandığında Türkiye 8. Sıradan 5. sıraya kadar yükselecek. Çin yine açık ara zirvede yer alacak. İspanya Japonya’yı geçip ikinci sıraya yükselecek. Türkiye ise Fransa’nın ardından 5. sırada olacak. Yapımı devam eden hatlar tamamlandığında Türkiye’nin bin 747 km hızlı tren ağı olacak. Almanya yapımı devam eden hatlarını tamamladığında ise bin 718 km ağa sahip olacak.

Türkiye, Avrupa’da 4. sırada

Türkiye 688 km ile dünyada 8. Sırada yer alıyor. Avrupa’da ise mevcut hızlı tren hat üretimi sıralamasında ise 4. sırada bulunuyor.

Türk Demiryolu Zirvesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Türkiye’nin demiryolu prejesi ile ilgili yol haritasını açıkladı.

“Demiryolu Uzunluğu 16 Bin 675 Kilometreye Çıkacak”

Bakan Karaismailoğlu, demiryollarına yapacakları yeni yatırımlarla, Cumhuriyetin 100. yıl dönümüne ilişkin hayata geçirecekleri hedeflere değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü.

“Yüksek hızlı tren, hızlı tren ve konvansiyonel hatlardaki yeni yatırımlarımızla, 12 bin 803 kilometre olan demiryolu uzunluğumuzu 16 bin 675 kilometreye çıkaracağız. Halen 1.213 kilometrelik YHT hattımızla nüfusumuzun yüzde 42’sine verdiğimiz hizmeti, yeni yüksek hızlı tren ve hızlı tren hatlarının tamamlanmasıyla birlikte yurt sathına yayacağız. Mevcutta 175 milyon tren-kilometre olan kapasitemizi, 342 milyon tren-kilometreye ulaştıracağız. Karasal yük taşımacılığında demiryolu payını yüzde 5,15’ten, yüzde 7’ye, 2035’te ise yüzde 22’ye ulaştıracağız.”

Karaismailoğlu, 2023 vizyonu doğrultusunda yolcu taşımacılığında demiryolu payını yüzde 1,3’ten yüzde 3,8’e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi

Demiryollarında yolcu ve yük taşımacılığının artırılmasıyla sağlanacak tasarruftan bahseden Karaismailoğlu, ayrıca kazaların ve gürültü kirliliğinin azalacağını anlattı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.