ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5945
EURO
34,7759
ALTIN
2.408,59
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

BATI, KATİL İSRAİL’E KARŞI SESSİZ

BATI, KATİL İSRAİL’E KARŞI SESSİZ
12.05.2021 11:32
A+
A-

BM Güvenlik Konseyi’nin beş daimi üyesi ABD, Çin, Rusya, Fransa ve İngiltere başta olmak üzere pek çok Batılı ülke İsrail’in saldırganlığını görmezden geldi. Medya olayları çarpıttı. New York Times, Reuters, AP, BBC, Deutsche Welle gibi kuruluşlar haberleri İsrail’i koruyacak ve Filistinlileri suçlayacak şekilde verdi. New York Post, İsrail’in katliamını Hamas yapmış gibi haberleştirdi.

İsrail’in başta Kudüs olmak üzere işgal altındaki Filistin topraklarında yürüttüğü devlet terörüne karşı dünyanın önde gelen güçlerinin sessizliği dikkat çekiyor. Başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin beş daimi üyesi, ABD, Çin, Rusya, Fransa ve İngiltere olmak üzere pek çok Batılı ülke ile uluslararası kurum, İsrail’in saldırganlığını görmezlikten gelerek, “endişe bildirme” ve “itidal” telkininden öteye geçemedi. İşgalci gücü saldırılardan sorumlu tutmayan ve yaptırım öngörmeyen açıklamalarla, İsrail’in, Filistinlileri hedef alan baskı, zorla göç ve imha politikasına dolaylı yoldan destek verdiler. Bir kez daha üç maymunu oynayan Batılı ülke ve kurumlar, Filistin’deki İsrail işgal varlığını adeta inkar edecek şekilde, “saldırganlığa son vermeye davet eden” açıklamalar yayınladılar. ABD Dışişleri ve Savunma Bakanlıkları ise daha da ileri giderek, İsrail’in “saldırılara” karşı kendini savunma hakkı olduğunu iddia etti ve Filistinlilerin kendilerini savunmasına ilişkin yorumda bulunmadıkları görüldü.

İşgalci İsrail’in Kudüs ve Gazze’deki saldırıları artarken, dünyadan izole edilen Gazze’de yaşayan Nur El-Sakka yenisafak.com’dan Taha Hüseyin Karagöz’e konuştu. Bölgede kimsenin can güvenliğinin olmadığını belirten El-Sakka ‘Aileler tek odada uyuyor. Saldırırlarsa beraber ölmek için. 29 şehidimiz var. 29 hayat 29 hayal demek bu. Her an üstümüzden uçaklar geçiyor. Herkesten sosyal medyada tepkisini dile getirmesini istiyorum. Türkiye’deki yürüyüşleri görünce ‘Evet biz yalnız değiliz. Birileri Filistin’i ve Gazze’yi hala unutmamış’ dedim. Bu bizim için çok kıymetli’ dedi. Kudüs’e ömrü boyunca hiç gitmediğini anlatan Gazzeli El-Sakka ‘3 saat uzaklıktaki Kudüs’e gitmek aslında çok kolay ama bir o kadar da zor. Hiç gitmedim’ derken duygusal anlar yaşadı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.