ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3361
EURO
35,2001
ALTIN
2.247,23
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
10°C
İstanbul
10°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Az Bulutlu
13°C

CEM GÜRDENİZ VE KOÇ GRUBU

CEM GÜRDENİZ VE KOÇ GRUBU
06.04.2021 23:04
A+
A-

Muhtıra gibi bildiriyi imzalayan 103 amiralden biri olan Cem Gürdeniz’i deşifre edeceğiz. İlk defa TUGAM (Türkiye Ulusal Güvenlik Araştırmaları Merkezi) bildirinin ilk isminin Ergun Mengi değil CEM GÜRDENİZ OLDUĞUNU Açıklıyor. Ayrıca Cem Gürdeniz koç grubu ile olan yönetici bazında ilişkisine değineceğiz.

Gürdeniz’in analizine başlamadan önce bildirinin bir okyanus ötesi işi olduğunu ve bunun için Kemalist amirallerin bir maşa gibi kullandığını bilmemiz gerekiyor. Evet, FETÖ orduya sızarken ve kendilerine kumpas kurarken seyretmekten başka bir şey yapamayan amiraller şimdi de FETÖ’nün işin merkezinde olduğu bir komploda gönüllü maşa oldu.

Cem Gürdeniz
Bunun en büyük kanıtı “103 tılsımı”nda gizli. 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümüne 103 gün kala yayınlandı muhtıra gibi bildiri… Ayrıca başarısız darbe girişiminin hemen ardından gözaltına alınan “103 general” olayına açık açık gönderme vardı.

Bildirinin ilk imzacısı Ergun Mengi’nin üyesi olduğu GIFGRF – Global İlişkiler Forumu’nun; KOÇ grubu, Council of Councils ve CFR ile ilişkisi olduğunu bildirinin ardından tespit etmiştik.

CFR’yi anlatmaya, “Yeni Dünya Düzeni”nde nasıl bir rol oynadığını açıklamaya bu yazıda gerek yok…

Özetleyecek olursak Washington’un derin dehlizlerinde pişen yemek önce FETÖ’ye sonra onların eliyle KOÇ’a onlardan da emekli amiral Ergun Mengi’ye servis edildi.

Görünürde böyle… Ancak TUGAM olarak bizim iddiamıza göre KOÇ GRUBU, Ergun Mengi’den önce bir başka isme bu bildiriyi imzalayacak kişileri ayarlaması ve metnin yazımı için görevlendirdi. O İSİM DE EMEKLİ AMİRAL CEM GÜRDENİZ’DEN BAŞKASI DEĞİL…

Cem Gürdeniz KOÇ’ların “altın amirali”dir. Gürdeniz, KOÇ Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve KOÇ Üniversitesi Yöneticisidir.

ERGUN MENGİ “CAMBAZA BAK” OLAYIDIR
Tespitlerimize göre Ergun Mengi tam bir “cambaza bak” olayıdır. Google aratmasıyla Ergun Mengi’nin adı GIFGFR üyesi olduğu gözükse de siteye girilip üyelere bakıldığında Ergun Mengi’nin adı geçmemektedir. Mengi kurumun eski bir üyesi olabilir.

MAŞA OLARAK NİHAT GENÇ KULLANILDI
Peki bu ekip kimi maşa olarak kullandı?

Anti-Amerikancılığıyla bildiğimiz Nihat Genç ve onun Veryansın TV’si bu iş için kullanıldı.

Bildiri ilk defa Veryansın TV’de yayınlandı. Ama bildiriye zemini hazırlayan gelişme Montrö Sözleşmesi üzerinden başlatılan gereksiz tartışma ve Veryansın TV’nin “Tekke’deki Gizemli Apolet” haberi oldu. Veryansın TV yüzünü göstermediği bir rütbelinin tekkedeki 3 fotoğrafını yayınladı ve “irtica” tartışmaları yeniden alevlendirdi.

TESPİTLERİMİZE GÖRE O FOTOĞRAFLARI VERYANSIN TV’DEN ERDEM ATAY’A VEREN KİŞİ KOÇ’UN “ALTIN AMİRALİ” CEM GÜRDENİZ’DEN BAŞKASI DEĞİLDİ.

Evet, sahici bir ABD ve FETÖ düşmanı, nev’i şahsına münhasır bir Avrasyacı olan Nihat Genç, okyanus ötesinde tezgâhlanan operasyonu fena yedi diyebiliriz. Cem Gürdeniz’in niyeti hakkında herhangi bir yorum yapmıyoruz. Alanında başarılı çok sayıda askerin ilm-i siyasetten anlamadığını, FETÖ’cülerin sadece viski içerek ve karılarını mayoyla denize sokarak aralarına sızmalarından ve operasyon yemelerinden biliyoruz.

İSİMLERİ ÖRGÜTLEYEN CEM GÜRDENİZ’Dİ
Gürdeniz’de tıpkı bildiride ismi geçen pek çok isim gibi “Balyoz” davasından yargılandı ve hapis cezasına çarptırıldı.

Cem Gürdeniz Silivri Cezaevi’ndeki havalandırma saatlerinde sohbet ettiği silah arkadaşlarının gemi hikâyelerini ‘Çelik Gemiler, Demir Bahriyeliler’ adlı kitabında bir araya getirdi.

Gürdeniz’in kitabında adı geçen isimlerin çoğu o bildiriye imza attı; Aydın Gürül, Taner Balkış, Hasan Hoşgit, Can Erenoğlu, Deniz Cora ve İsmail Taylan…

Bildiriye bu isimlerin Cem Gürdeniz’in dahil ettiği ihtimali oldukça yüksek. Belki de bildiriye amirallerin ve özellikle Balyoz davasından yargılanan isimlerin imza atmasının sebebi de Cem Gürdeniz’den başkası değildir. Bildirinin “1 numarası” olarak gösterilen Ergun Mengi’nin Balyoz davasıyla bir alakası da yok.

DENİZ KUTLUK KONUŞMALI

Kitapta adı geçmesine rağmen bildiriye imza atmayan bir başka Veryansın TV ünlüsü ise emekli amiral, yorumcu Ali Deniz Kutluk. Kutluk’a şimdiye kadar neden imza atmadın diye soruldu mu bilmiyoruz. Bildiri yayınlandığından beri herhangi bir açıklaması yok!

Cem Gürdeniz mutlaka yakın arkadaşı Deniz Kutluk’a teklifte bulunmuştur.

Peki, Deniz Kutluk ne cevap verdi? Açıklarsa öğreniriz.

TUGAM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.