ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3635
EURO
34,9543
ALTIN
2.325,43
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Bellonaya Ceza yağdı

Bellonaya Ceza yağdı
28.03.2020 23:14
A+
A-

Rekabet Kurumu, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) bünyesinde yer alan 3 şirkete ceza kesti. Geçen yıl mart ayında Rekabet Kurumu, Bellona markalı ürünlerin yeniden satış fiyatının tespit edilerek ilgili kanunun ihlal edildiği iddiasını içeren şikayet başvurusunu Danıştay’ın kararı üzerine yeniden değerlendirdi. Rekabet Kurumu değerlendirme sürecinin ardında Boydak Holding AŞ, Boytaş Mobilya Sanayi ve Ticaret AŞ ile Yön Dayanıklı Tüketim Malz. Paz. San. ve Tic. hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Mart 2019’da açılan soruşturma geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Rekabet Kurumu, Bellona Mobilya San. ve Tic. A.Ş., o dönemki ismi Boydak Holding olan ve Kasım 2019’da değişen Erciyes Anadolu Holding A.Ş. ve Yön Dayanıklı Tüketim Malları Paz. San. ve Tic. A.Ş. hakkında yürüttüğü soruşturmayı açıkladı. Rekabet Kurumu, Bellona Mobilya San. ve Tic. A.Ş.’nin bayilerin yeniden satış fiyatını belirlemek suretiyle 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini ihlal ettiğine oy birliği ile karar aldı ve 2019 mali yılı sonunda oluşan ve Kurul tarafından belirlenen yıllık gayri safi gelirleri üzerinden, Bellona Mobilya’ya 5 milyon 778 bin TL para cezası verdi.

2016’dan bu yana TMSF yönetiyor

Kurum ayrıca eski adıyla Boydak Holding olan Erciyes Anadolu Holding A.Ş.’nin ve Yön Dayanıklı Tüketim Malları Pazarlama San. ve Tic. A.Ş.’nin 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini ihlal etmediğine dolayısıyla aynı Kanun’un 16. maddesi uyarınca adı geçen teşebbüslere idari para cezası verilmesine yer olmadığına karar verdi. Bilindiği üzere Kayseri’de kurulu İstikbal, Bellona ve Mondi gibi ünlü markaların içinde bulunduran ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 2016 yılı Ağustos ayında kayyım atanan Boydak Holding ve bağlı iştirakleri ardından TMSF bünyesine girmişti. Ekim 2019’da da Boydak Holding’in ismi TMSF tarafından Erciyes Anadolu Holding A.Ş olarak değiştirilmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.