ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3168
EURO
35,0597
ALTIN
2.307,99
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

ÇİN, DÜNYA İÇİN EN BÜYÜK TEHDİT

ÇİN, DÜNYA İÇİN EN BÜYÜK TEHDİT
16.04.2021 07:16
A+
A-

ABD'li yayın kuruluşu CNN'in haberine göre, FBI ve CIA direktörleri ABD Kongresi'nde, ülkenin karşılaştığı en büyük tehdidi açıkladı. FBI'ın 'her 10 saatte bir' yeni bir soruşturma başlattığı belirtilen konuşmada, 'tehdit, taciz ve şantaj' tehlikelerinin altı çizilerek bir an evvel harekete geçilmesi gerektiği vurgulandı.

1
FBI direktörü Çarşamba günü ABD Senatosu İstihbarat Komitesine verdiği demeçte, FBI’ın Çin hükümetine bağlanan 2000’den fazla soruşturması olduğunu ve “her 10 saatte bir” yeni bir soruşturma açtığını söyledi.

2
FBI Direktörü Christopher Wray ifadesinde, başka hiçbir ülkenin ABD’nin ekonomik güvenliği ve demokratik idealleri için Çin’den daha fazla tehdit oluşturmadığını söyleyerek, Amerikan kurumlarını etkileme kabiliyetinin “derin, geniş ve kalıcı” olduğunu ekledi.

3
Wray’in yorumları, Çin’in batı bölgesi Sincan’da insan hakları ihlali iddialarının yanı sıra Tayvan ve Hong Kong ile ilgili sorunlar da dahil olmak üzere bir dizi cephede Washington ile Pekin arasında yükselen gerilimin ortasında geldi.

4
ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Avril Haines ve CIA Direktörü William Burns, ülkenin istihbarat liderlerinin 2019’dan beri ABD Kongresi önündeki ilk kamuya açık duruşmasında Wray ile birlikte konuştu.

5
TEHDİT, TACİZ, ŞANTAJ…

TEHDİT, TACİZ, ŞANTAJ…
Özellikle, Wray, Pekin’in ABD topraklarında “Foxhunt” (Tilki avı) adlı bir operasyon vasıtasıyla “koordine edilmemiş yasadışı hukuk faaliyeti” yürüttüğünü iddia etti.

6
Wray’e göre “Foxhunt”, etnik Çin diaspora üyelerini “tehdit etme, taciz etme (ve) şantaj yapma” aracı olarak kullanılıyor.

7
Wray, “Bu durum, bu özel tehdidin ne kadar zorlu ve çeşitli olduğunun bir göstergesi ve kanıtı niteliğinde” dedi.

8
Çin hükümeti “Foxhunt Operasyonu”nu Çin’den kaçanları, genellikle eski yetkilileri veya ekonomik suçlardan şüpheli olan zengin kişileri hedef alan uluslararası bir yolsuzlukla mücadele kampanyası olarak tanımlıyor.

9
Çin Dışişleri Bakanlığı daha önce denizaşırı ajanlarının eylemlerini savunmuş, “Çin kanun uygulayıcı makamların uluslararası hukuka sıkı sıkıya bağlı olduğunu” öne sürmüş ve ABD’nin eleştirilerini “gizli nedenlerden kaynaklanmakla” suçlamıştı.

10
Duruşma, ABD istihbarat topluluğunun, Çin ve Rus hükümetlerinin küresel nüfuzlarını artırmak için Kovid-19 salgınını kullanmayı hedefledikleri konusunda uyardığı Yıllık Tehdit Değerlendirmesinin yayınlamasından bir haftadan kısa bir süre sonra gerçekleşti.

11
Rapor, Pekin’in ABD’deki “siyasi ortamı şekillendirme çabalarını yoğunlaştırdığını”, siyasi nüfuz oluşturmaya çalıştığını ve Sincan ve Hong Kong’daki sivil özgürlüklere yönelik baskılar da dahil olmak üzere kendi politikalarına yönelik eleştiriyi bastırdığını belirtti.

12
SİBER SALDIRI TEHDİDİ

‘SİBER SALDIRI’ TEHDİDİ
Çarşamba günü Haines, Senato İstihbarat Komitesine yaptığı açıklamada, Çin hükümetinin “önemli” siber yeteneklere sahip olduğunu söyledi ve “Eğer konuşlandırılırsa, en azından Amerika Birleşik Devletleri içindeki kritik altyapıda yerel, geçici kesintilere neden olabilir” dedi.

13
Temmuz 2020’de ABD hükümeti, iki Çin’li bilgisayar korsanına karşı çeşitli suçlamalar yöneltti.

14
Yetkililer, korsanların ABD koronavirüs araştırmalarına erişmeye çalışmak ve insan hakları aktivistlerini hedef almak da dahil olmak üzere “kapsamlı bir küresel bilgisayar saldırı kampanyasına” katıldığını söyledi.

15
Haines Çarşamba günü yaptığı açıklamada, “Normlarımıza ve kurumlarımıza, iş gücümüze ve işimizin entegrasyonuna yatırım yapmak hiçbir noktada daha önemli olmamıştı” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.