ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

ÇİN yönetimi Uygur Türklerini kısırlaştırmaya başladı

ÇİN yönetimi Uygur Türklerini kısırlaştırmaya başladı
30.06.2020 20:03
A+
A-

Çin hükümetinin Uygur Türklerine uyguladığı baskıcı politikaların ulaştığı boyutla ilgili yeni bir bilgi ortaya çıktı. Çin hükümetinin toplama kampında zorla tuttuğu ve ABD’ye kaçmayı başaran Uygur Türklerinden Mehrigul Tursun adlı bir kadın, ABD’li doktorların kısırlaştırıldıklarını söylediğini aktardı. Independent’ın haberine göre, Çin hükümeti, toplama kamplarında zorla tuttuğu Uygur Türkü kadınlara her ay düzenli olarak iğne yaparak ilaç veriyordu.

Uluslararası Af Örgütü'nün Tokyo'daki programına katılan 30 yaşındaki Mehrigul Tursun: "İlaç verildikten sonra 1 hafta boyunca yorgun ve halsiz hissediyordum. Her şeyi unutuyordum ve depresyona giriyordum” ifadelerini kullandı.

Doğu Türkistan’da Çin hükümetinin kuruduğu toplama kampında bir yıldan fazla bir süre kalan Uygur Türkü Gülbahar Jalilova ise düzenli olarak ilaç verilen Uygur Türkü kadınlar arasında yer alıyor.

54 yaşındaki Uygur Türkü kadın, France 24’e yaptığı açıklamada kollarını kapıdaki küçük bir açıklıktan çıkararak iğne olduklarını söyledi.

Çin hükümetinin ‘Yeniden eğitim merkezi’ olarak adlandırdığı toplama kamplarında başta Uygur Türkleri olmak üzere bir milyonun üzerinde Türk ve Müslüman zorla tutuluyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.