ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3942
EURO
35,0195
ALTIN
2.325,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Peygamber efendimiz, ABD basınında

Peygamber efendimiz, ABD basınında
26.03.2020 14:09
A+
A-

ABD Basınında Hz. Muhammed (S.A.V.) haberi.

Vuhan 'da ortaya çıkan ve kısa sürede dünyaya yayılan corona virüs sonrası hijyen ve temizlik ile izole tedbirleri üst düzeye çıkarıldı. Uzmanlar, vatandaşların sürekli ellerini yıkaması  ve evlerine kapanmasını istedi. 

IMG_20200326_135610

ABD de haftalık olarak yayın yapmakta olan  Newsweek adlı haber dergisi, hijyen konusunda  Hz. Muhammed (S.A.V.) 'in salgın hastalıklarla ilgili önerilerine  bu hafta haberinde yer verdi.

Bazı uzmanların coronavirüs salgınına karşı uyarılarına yer verilen haberde, "Bir salgın sırasında başka kimin hijyen ve karantina önerdiğini biliyor musunuz? 1300 yıl önce İslam Peygamberi Hz. Muhammed." ifadeleri kullanıldı ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) 'in uyarılarına yer verildi. 

Kürsel bir salgın haline gelen koronavirüs ile ilgili uyarılara yer verilen haberde , Hz. Muhammed (S.A.V.) 'in salgın hastalıkları önlemek ve hastalıkla mücadele etmek için yaptığı önerilere yer verdi.  Hz. Muhammed (S.A.V.) 'in salgın hastalıklara karşı alınması gereken önlemlere ve tedbir tavsiyelerine yer verilen haberde , Peygamberimizin Ashab-ı Kiramı'na verdiği karantina tavsiyelerine de yer verildi. 

Newsweek adlı derginin bu hafta yayımladığı sayısındaki haberinde, Hz. Muhammed (S.A.V.) 'in , o dönemdeki veba salgını ile ilgili şu sözlerine yer verildi: "Bir yerde veba salgını duyarsanız, oraya girmeyin; ama veba sizin bulunduğunuz yerde çıkarsa, o yeri terk etmeyin.". Bu hadis , dergide okurlarla paylaşıldı.

HASTALIĞI OLANLAR…

Hz. Muhammed (S.A.V.) 'in tavsiyelerine yer verilen haberde  Peygamberimizin, "Bulaşıcı hastalığı olanlar sağlıklı olanlardan uzak tutulmalıdır."  sözlerine de yer verildi.

Öte yandan  Hz. Muhammed (S.A.V.) 'in, insanları enfeksiyondan koruyacak hijyenik uygulamalara uymaya, kişisel temizliğe önem verilmesi gerektiğine teşvik ettiği de hatırlatılarak, "Temizlik, imanın yarısıdır. Uyandıktan sonra ellerinizi yıkayın; uyurken ellerinizin nereye hareket ettiğini bilmiyorsunuz. Yemekten önce ve sonra ellerinizi yıkayınız." sözleri aktarıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.