ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Doğu Türkistan için BM’ye dilekçe verildi

Doğu Türkistan için BM’ye dilekçe verildi
26.06.2020 15:20
A+
A-

AA'nın haberine göre açıklamada, şikayet dilekçesinin ulaştığına ve sürecin başladığına dair BM İnsan Hakları Konseyi tarafından platforma bildirim geldiği kaydedildi.

Dilekçenin, 12 başlık halinde hak ihlalleri ihtiva ettiği belirtilen açıklamada, her başlıktaki hak ihlallerinin, BM'nin kendi içtihatlarında 'delil' vasfını taşıyan uluslararası kuruluşların ve bağımsız gözlemcilerin raporlarıyla ispatlandığı ifade edildi.

Dilekçe kapsamındaki bütün iddiaların ve ihlallere ilişkin şikayetlerin somut bilgi, belge ve raporlara dayandırıldığı vurgulanan açıklamada, hukuki dil ve içerik dışına çıkılmadığı, siyasi ve ideolojik bir ibare kullanılmadığı aktarıldı.

BM İnsan Hakları Konseyine gönderilen dilekçeye ilişkin değerlendirmede bulunan Hukuk ve Fikir Platformundan Avukat Faruk Keleştimur, Doğu Türkistan için BM nezdindeki girişimlerinin bugün itibariyle resmi hüviyet kazandığını söyledi.

"ÇİN'DEN GELECEK SAVUMA METNİNİ KAMUOYU İLE PAYLAŞACAĞIZ"

BM İnsan Hakları Konseyi'ne yaptıkları başvuru sürecine ilişkin tahkikat sürecini an be an takip edeceklerini dile getiren Keleştimur, "Gerek Konsey'in tahkikat süreci gerek Çin tarafından gelecek savunma metnini kamuoyuyla anında paylaşacağız ve süreç içerisinde tüm gelişmeleri basınla paylaşacağız. BM tarafından bize yapılan bildirim, şu an müracaatımızın kendilerine ulaştığı ve ön inceleme aşamasının başladığı yönündedir." dedi.

Dilekçenin 100'lerce bağımsız hukukçu tarafından ve objektif bir şekilde şekillendiğini anlatan Keleştimur, şöyle konuştu:

"İnsan hakları kutsal, feragati dahi kabul edilmeyen ve tüm meşru evrensel mahfillerin mutabık olduğu normlardan teşekkül etmektedir. 21. yüzyılda böylesine açık ve aleni, hukukun, temel hak ve hürriyetlerin hunharca tahrip edildiği bir mezalim karşısında böylesine güçlü delillerle ibraz ettiğimiz dosyamızın neticesinin olumsuz olmasını düşünmek bile istemiyoruz.

12 üst başlıkta incelenen ihlaller, BM'nin kendi içtihatlarınca delil kabul edilen uluslararası kuruluşların ve bağımsız gözlemcilerin raporlarıyla ispatlanmış ve delillendirilmiştir. Delilsiz, ispatsız ve afaki tek bir iddia dahi BM'ye tevdi edilen dosyamızda mevcut değildir. Tahkikatı yapacak olan BM yetkililerinin bu gerçeği göz ardı etmesi normal şartlar altında mümkün görünmemektedir. BM İnsan Hakları Konseyi'nden adil ve hakkaniyetli bir tahkikat temenni ediyorum."

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.