ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3713
EURO
35,0024
ALTIN
2.325,92
BIST
9.099,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

DÜNYADAN TÜRKİYE’YE ÖVGÜ

DÜNYADAN TÜRKİYE’YE ÖVGÜ
12.03.2022 13:55
A+
A-

Türkiye’nin ara buluculuğu ile Antalya’da düzenlenen tarihî Rusya-Ukrayna-Türkiye üçlü dışişleri bakanları toplantısının yankıları sürüyor.

Türkiye, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaştan bu yana ilk kez tarafları en üst düzeyde yüz yüze getirmesi tüm dünyada takdirle karşılandı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, forum kapsamında çok sayıda ülkeden muhatapları ile görüşürken, Rusya ve Ukrayna konusunda Türkiye’nin kilit rol oynadığına yönelik muhataplarından geri bildirim aldığı öğrenildi. Ülke temsilcilerinin, Türkiye’nin çabalarının çok değerli olduğunu Çavuşoğlu’na ilettikleri bildirildi.

Rusya ve Ukrayna arasında arabulucu olan Türkiye, iki ülke arasında kalıcı barışı sağlamak üzere çabalarını sürdürüyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitrov Kuleba’yı tekrar bir araya getirmek için girişimlerin sürdüğünü belirten diplomatik kaynaklar, iki tarafa da Türkiye’nin ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını ilettiği ifade edildi.

Kaynaklar ayrıca, nihai olarak Türkiye’nin amacının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’i yüz yüze getirmek olduğunu belirtiyor.

Türkiye’deki tarihi zirve Fransa’da gündem oldu! Macron’a sert eleştiriler geldi Rusya-Ukrayna savaşı sürerken, Türkiye’nin arabuluculuğu sayesinde dün, iki ülkenin dışişleri bakanları Türkiye’de bir araya geldi. Tüm dünya kritik görüşmeyi takip ederken, Fransa’da bir televizyon programında ilginç anlar yaşandı. Cumhurbaşkanı adayı olan Jean-Luc Melenchon, Macron’a ‘beceriksiz’ sözleriyle yüklenerek, “Sürekli telefonla birilerini arıyor ama onlar Türkiye’de görüşüyor” dedi.
Kritik zirve sonrası Lavrov’dan dünyaya yaptırım mesajı: Öyle bir şey yapacağız ki… Türkiye’nin arabuluculuğu ile Antalya’da düzenlenen Rusya-Ukrayna-Türkiye üçlü zirvesi tam 1,5 saat sürdü. Kritik zirve sonrası Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Savaşta Ukrayna’yı sorumlu tutan Lavrov, “Kiralık savaşçıları da teşvik edenler bundan sorumlu olacaktır.” ifadelerini kullanarak dünyaya tepki gösterdi. Aynı zamanda Batı’nın yaptırımlarına tepki gösteren Lavrov, “Bir daha Batılı iş ortaklarına ihtiyacımız olmayacak. Yaptırımları siyasi saldırganlığın bir parçası haline getirdiler” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.