ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3767
EURO
34,9830
ALTIN
2.326,16
BIST
9.075,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Enver İbrahim, hükümeti kurmak için talepte bulundu

Enver İbrahim, hükümeti kurmak için talepte bulundu
13.10.2020 19:03
A+
A-

Muhalefet lideri Enver İbrahim, Kral Abdullah Sultan Ahmed Şah'la görüşerek hükümeti kurma görevinin kendisine verilmesini istedi.

Malezya'da mevcut Başbakan Muhiddin Yasin'in meclis çoğunluğunu kaybettiğini ve istifa etmesi gerektiğini savunan Enver, 222 sandalyeli mecliste 120 milletvekilinin desteğini aldığını iddia etti.

Enver, Kral'ın parti liderleriyle görüştükten sonra kararını açıklayacağını söyledi.

95 yaşındaki Başbakan Mahathir Muhammed, Şubat'ta sürpriz bir kararla istifa etmiş, bir ay sonra yerine Muhiddin Yassin atanmıştı.

Enver'in Kral'a kendisine destek vaat eden milletvekillerinin listesini sunmadığı, bu nedenle gerçekten gerekli çoğunluğa sahip olup olmadığı bilinmiyor.

Dr. Enver İbrahim kimdir?

Dr. Enver İbrahim Malezya’da iktidarda olan Umut Koalisyonunun lideri ve aynı zamanda Halkın Adalet Partisi’nin Başkanıdır. 1993-1998 yılları arasında Başbakan Yardımcılığı, 1991-1998 yılları arasında Maliye Bakanlığı yapmıştır. 1998’den bu yana ülkede demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkelerini güçlendirmeyi hedefleyen reform hareketinin de liderliğini yürütmektedir. Adalet ve hukukun üstünlüğü prensipleri konusundaki duruşu nedeniyle son 20 yılının 10 yılını siyasi suçlu olarak hücre hapsinde geçirmiştir. Partisi 14. Malezya Genel Seçimlerini kazandıktan sonra kendisine yöneltilen tüm suçlardan aklanarak 9 Mayıs 2018 tarihinde hapisten çıkmıştır.

Dr. Enver İbrahim Asya mali krizi sırasındaki profesyonel mali yönetim politikaları ve yolsuzlukla mücadele konusundaki duruşuyla bilinmektedir. 21. yüzyılın rekabetçi dünyası içerisinde ayakta kalabilmek için Malezya’nın siyasal ekonomisi konusunda önemli reformlar gerçekleştirmiştir. Bağımsız yargı, özgür medya ve hukukun üstünlüğünün Malezya’nın ekonomik gücünün arttırılmasında temel taşlar olduğuna inanmaktadır ve bu görüşlerini “Asya Rönesansı” isimli eserinde ifade etmektedir. Çok etnik yapılı Halkın Adalet Partisi ile Malezya’nın çok dinli ve çok etnik yapılı gruplarının nasıl birlikte çalışarak ortak bir milli hedef için çalışacaklarının planını sağlamıştır. Enver İbrahim, çatışmanın kaçınılmaz olarak tarif edildiği bir dönemde diyaloğun gerekli ve hayati olduğunu vurgulamıştır.

Kariyeri boyunca uluslararası kuruluşlarda önemli görevlerde bulunmuştur. UNESCO Dünya Konseyi Başkanlığı, IMF ve Dünya Bankası Kalkınma Komitesi Başkanlığı, Account Ability Onursal Başkanlığı, Uluslararası Kriz Grubu Danışma Heyeti Üyeliği bunlardan bazılarıdır. Georgetown Üniversitesi’nde Prens Alwaleed Bin Talal Müslüman-Hıristiyan Diyaloğu Merkezi Malezya Kürsüsünde seçkin misafir öğretim görevlisi olarak görev yapmıştır. Bununla birlikte John Hopkins İleri Uluslararası Çalışmalar Okulunda ve de Oxford Üniversitesi St. Anthony’s College’da yönetişim, demokrasi ve Güneydoğu Asya günümüz politikası üzerine dersler vermiştir. Ayrıca çeşitli dergi ve gazetede demokrasi ve insan hakları, sosyal adalet, evrensel değerler, din ve siyaset, iktisat ve hukuk, doğu ve batı arasındaki ilişkiler konularında yazılar kaleme almıştır.

Kitapları

Asya Rönesansı, 1997.

Değişimi Yönetmek, 1988.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.