ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5434
EURO
34,9349
ALTIN
2.426,74
BIST
9.681,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Estonya İçişleri Bakanı, Eşcinsellere savaş açtı

Estonya İçişleri Bakanı, Eşcinsellere savaş açtı
23.10.2020 07:18
A+
A-

Estonya'nın İçişleri bakanı ve iktidardaki popülist Estonya Muhafazakar Halk Partisi'nin (EKRE) liderlerinden biri olan Mart Helme, Deutsche Welle'ye verdiği bir röportajda eşcinsellere karşı tutumunun dostça olmadığını ve Estonyalı eşcinsellerin İsveç'e gitmesinin istediğini belirtti.

REFERANDUM ÖNERİSİ

Alman Deutsche Welle (DW) kanalına röportaj veren Helme'nin partisi 2021'de Estonya'da evlilik tanımıyla ilgili bir referandum düzenleme önerisinde bulunacak. EKRE partisi anayasada evliliğin bir erkek ve bir kadının birlikteliği olarak tanımlanmasını istiyor.

ESTONYA AHLAK OLMADAN YAŞAYAMAZ

Helme DW'ye verdiği röportajda “Bu [referandum] bütün ülke için önemlidir, çünkü evlilik olmazsa, kadın ve erkek çocuk sahibi olmazsa gelecek olamaz. Bu herkes için çok açık ve cevabımız çok basit. Mevzuatta açıkça ve net bir şekilde belirtmekten yanayız: evlilik bir kadın ve bir erkek arasındaki bir birliktir ve işte bu kadar ” ifadelerini kullandı.

İSVEÇ'E GİDEBİLİRLER

"Devletin yaşamasını istiyoruz ama çocuksuz ve ahlaksız yaşayamaz ” diyen Helme, "Bırakın İsveç'e koşsunlar. Orada, onlara daha nazik bakıyorlar…Biz onlara düşmanız" şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.