ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4977
EURO
34,5510
ALTIN
2.495,10
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Hindistan yörüngeye uydu fırlattı

Hindistan yörüngeye uydu fırlattı
27.11.2019 12:21
A+
A-

Açıklamada, uydular arasında yer alan Hindistan'a ait Cartosat-3'ün, dünyanın yüksek çözünürlüklü fotoğraflarını çekeceği ve görev süresinin beş yıl olduğu kaydedildi. 

Hindistan'ın bugüne dek farklı ülkelere ait 300'ün üzerinde uyduyu başarıyla yörüngeye gönderdiği, bu durumun ISRO ve Hindistan için bir dönüm noktası olduğu ifade edildi. 

ISRO Başkanı Kailasavadivoo Sivan, Cartosat-3'ün Hindistan'ın en yüksek çözünürlüklü sivil uydusu olduğunu vurgulayarak, "Cartosat-3, kurumumuz tarafından bugüne dek geliştirilen en karmaşık ve gelişmiş gözlem uydusu." diye konuştu.

Cartosat-3'ün 1600 kilo ağırlığında olduğu, büyük ölçekli kentsel projeler, kırsal kaynaklar ve altyapı gelişimi, kıyı ve toprak örtüsünü takip edeceği aktarıldı.

Vikram modülüyle irtibat kesilmişti 

Hindistan, Chandrayaan-1 uzay aracını 2008'de Ay'a göndermiş, 2014'te de Mars yörüngesine uydu konumlandırmayı başarmıştı.

Uydu, iniş ve gezginci araç modüllerinden oluşan Chandrayaan-2, 22 Temmuz'da uzaya fırlatılmıştı.

ISRO, Chandrayaan-2 uzay aracının, 7 Eylül'de Ay'a inişi sırasında yüzeye 2,1 kilometre kala sinyal irtibatı kesilen Vikram modülüyle irtibat kuramamıştı.

Chandrayaan-2, Hindistan'ın Ay yüzeyine ilk yumuşak iniş denemesiydi. İniş başarılı olsaydı Hindistan, ABD, Rusya ve Çin'den sonra Ay'a yumuşak iniş yapan 4'üncü ülke olacaktı.

AA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.