ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5854
EURO
34,7959
ALTIN
2.511,26
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

İRAN, ATEŞLE OYNUYOR

İRAN, ATEŞLE OYNUYOR
30.09.2021 13:06
A+
A-

Azerbaycan’ın Karabağ’ı kurtarmasından rahatsız olan İran, son 2 aydır bu bölgedeki Ermenilere TIR’lar dolusu malzeme ve akaryakıt gönderiyor. Azerbaycan’ın bilgisi dışında Laçin koridorunun kullanıldığı sevki- yat, Bakü’nün verdiği notaya rağmen kesilmedi. İran, Azerbaycan ve Türkiye ile Pakistan’ın “3 Kardeş” tatbikatından sonra da gözdağı için Azerbaycan sınırında tatbikat yaptı. Sınıra askeri yığınak da var.

Karabağ’da sıkışan işgalci Ermenistan’ın yardımına İran yetişmişti. Rusya’nın gönderdiği silah ve askeri araç yüklü TIR’lar İran üzerinden Ermenistan’a geçmişti. Savaş sonrasında da TIR sevkiyatı sürüyor.
ERMENİSTAN’A SİLAH KAPISI

Bu duruma ilişkin açıklama yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev de “Bu işgal döneminde de defalarca olan olaylardır. Bu TIR’la düzenli şekilde oraya gidiyordu. Fakat şimdiki gibi net bilgi elbette yoktu. 11 Ağustos-11 Eylül arasında yaklaşık 60 İran TIR’ı yasa dışı şekilde Karabağ’a hareket etti” demişti.
AZERBAYCAN SINIRINDA TATBİKAT

Ermenistan’ın işgali boyunca sınır hattında hiç tatbikat yapmayan İran, Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını kurtarması sonrası askeri tatbikatlar yapmaya başlamıştı.

Aliyev, buna ilişkin de “Ermenilerin Cebrayıl, Zengilan ve Fuzuli’de olduğu dönemde neden tatbikat yapılmıyordu? Neden biz bu toprakları kurtardıktan sonra, 30 yıllık esaret ve işgale son verdirdikten sonra bu yapılıyor?” sorusunu yöneltmişti.
AZERBAYCAN’I HEDEF ALDILAR

Aliyev’in bu sözleri ve İran’ın tutumuna verdiği cevaplara İran’dan yanıt geldi. Bir kez daha Azerbaycan’ı hedef alan İran alaycı tavır takındı.

İran Devrim Muhafızları İkinci Yüksek Komutanı Fedavi, “Küçük bir çocuk sana hakaret edip küfrettiğinde, elini o çocuğun başına koyarsın ve umursamazsın” ifadeleriyle Azerbaycan’ı hedef aldı.
“SİZİN KÜÇÜK ÜLKENİZİN TARİHİ”

Geçtiğimiz günlerde İranlı milletvekili Mohammad Reza Ahmadi, “Bakü yöneticileri Türkiye sayesinde elde ettikleri zaferi kendilerinden bilip vehme kapılıyor. Sizin küçük ülkenizin tarihi bizim en genç milletvekilimizden bile azdır” diyerek haddini aşan sözler kullanmıştı.

İranlı vekil Azerbaycan’ı hedef aldı
“ERMENİSTAN’I DESTEKLEMELİYDİK”

Karabağ Zaferi sonrası Aralık 2020’de de İran’lı milletvekili Mahmud Ahmedi Bilaş “Karabağ Savaşı’nda diplomatik terbiyeyi bir kenara bırakıp Ermenistan’ı desteklememiz gerekliydi. Gelecekte Azerbaycan’dan topraklarımızı geri almalıyız” ifadesini kullanmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.